Tenisová hala v Kuřimi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a posouzením ocelové konstrukce tenisové haly, která se nachází ve městě Kuřim. Půdorysné rozměry jsou 40x84m a výška konstrukce 16 m. Střešní konstrukce je řešena jako bezvaznicový systém. Konstrukce se skládá z 15 příčných vazeb tvořených příhradovými obloukovými vazníky po osové vzdálenosti 6 m. Prostorovou tuhost konstrukce zajišťují příčná a podélná ztužidla. Vazníky jsou propojeny mezi sebou systémem podélných ztužidel. Štítové sloupy jsou kloubově spojeny s vazníkem a nepřenáší zatížení ze střešní konstrukce. Kotvení příčných vazeb a štítových sloupů je navrženo jako kloubové s patním plechem.
This bachelor thesis deals with the design and assessment of the steel structure of a tennis hall, which is located in the town of Kuřim. Floor plan dimensions are 40x84 m and construction height 16 m. The roof structure is designed as a purlinless system. The structure consists of 15 main trusses formed by arch trusses over an axial distance of 6 m. Spatial rigidity of the structure providing sway and longitudinal bracing. The trusses are interconnected by a system of longitudinal braces. The gable columns are pin-supported to the truss and do not transfer the load from the roof structure. The anchoring of main trusses and gable columns is designed as articulated with the base plate.
Description
Citation
KŘIVÁNEK, D. Tenisová hala v Kuřimi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Rudolf Ároch, PhD. - předseda, doc. Ing. Milan Šmak, Ph.D. - místopředseda, Ing. Pavla Bukovská - tajemník, Ing. Vladimír Lederer - člen, Ing. Jan Barnat, Ph.D. - člen, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student formou prezentace seznámil členy komise s hlavními výsledky své práce a vyjádřil se k připomínkám oponenta. Členové komise položili k bakalářské práci následující dotazy: doc. Ing. Milan Šmak, Ph.D.: Konstrukční provedení opláštění štítových stěn Ing. Vladimír Lederer: Rozměry montážních dílců s ohledem na možnosti dopravy Protikorozní ochrana Ing. Jan Barnat, Ph.D.: Vysvětlete volbu tvaru průřezu čelního sloupu vzhledem k deformacím. Ing. Martin Horáček, Ph.D.: Jak byla řešena skladba střešního pláště? Na všechny doplňující dotazy student odpovídal výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO