Botanický skleník

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se zabývá návrhem a posouzením ocelové konstrukce botanického skleníku ve Zlíně. Půdorysné rozměry haly jsou 20x38 m a výška dosahuje 15 m. Konstrukce se skládá ze 7 příčných vazeb, které jsou od sebe vzdáleny 6 metrů. Příčné vazby jsou tvořeny příhradovými vazníky, které jsou kloubově uloženy na patky. Příčné vazby jsou propojeny vaznicemi a paždíky. Prostorová tuhost konstrukce je zajištěna pomocí příčných a podélných ztužidel. Objekt je koncipován jako jednolodní hala s válcovou střechou. Celkové opláštění budovy je tvořeno skleněnými tabulemi.
The thesis deals with design and structural analysis of the botanical greenhouse constructed from steel members. Greenhouse is situated in Zlín. Footprint of the building is 20x38m with 15m height. Structure is made from 7 steel trusses connected by hinges to pad foundations with are 6m apart. Trusses are connected via purlins and girts. General stiffness is provided by traversal and longitudinal truss bracings. The object is single nave hall with curved roof. The façade is made from glass rectangles.
Description
Citation
ORSÁGOVÁ, M. Botanický skleník [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
prof. Ing. Antonín Lokaj, Ph.D. - předseda, prof. Ing. Miroslav Bajer, CSc. - místopředseda, Ing. Ondřej Pešek, Ph.D. - tajemník, Ing. Ivan Balázs, Ph.D. - tajemník, Ing. Jiří Skyva - člen, Ing. Stanislav Buchta, Ph.D. - člen, Ing. Michal Štrba, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Pešek, Ph.D. - člen, Ing. Ivan Balázs, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Studentka formou prezentace představila komisi svou bakalářskou práci, její hlavní cíle, způsob zpracování a výsledky a poté velmi dobře reagovala na připomínky oponenta vyjádřené v oponentském posudku i na otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO