Ocelová výrobní hala

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce je návrh a posouzení ocelové dvoulodní haly pro průmyslovou výrobu ve Znojmě. Hala má obdélníkový půdorys o šířce 36 m (18 m a 18 m) a délce 75 m. Celková výška nosné konstrukce je 10,6 m. V hale je umístěn mostový jeřáb o nosnosti 5 t. Nosná konstrukce je tvořena příhradovými vazníky, plnostěnnými sloupy, ztužidly a plnostěnnými vaznicemi.
The aim of the bachelor thesis is the design and assessment of a steel two-bay hall for industrial production in Znojmo. The hall has a rectangular plan with a width of 36 m (18 m and 18 m) and a length of 75 m. The total height of the supporting structure is 10.6 m. The hall houses a bridge crane with a capacity of 5 t. The supporting structure consists of trusses, full-wall columns, stiffeners and full-wall trusses.
Description
Citation
SVOBODA, P. Ocelová výrobní hala [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Rudolf Ároch, PhD. - předseda, doc. Ing. Milan Šmak, Ph.D. - místopředseda, Ing. Pavla Bukovská - tajemník, Ing. Vladimír Lederer - člen, Ing. Jan Barnat, Ph.D. - člen, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student formou prezentace seznámil členy komise s hlavními výsledky své práce a vyjádřil se k připomínkám oponenta. Členové komise položili k bakalářské práci následující dotazy: doc. Ing. Milan Šmak, Ph.D.: Konstrukční řešení uložení vazníku na sloup Ing. Vladimír Lederer: Volba výšky vazníku vzhledem k rozpětí vazníku Požární odolnost konstrukce Ing. Jan Barnat, Ph.D.: Bylo ve výpočtu zohledněno excentrické připojení první diagonály k hornímu pásu? Ing. Martin Horáček, Ph.D.: Jaká opatření byste provedl v případě, že by okapová vaznice neměla dostatečnou únosnost pro přenesení sil rovnoběžných se střešní rovinou? Na všechny doplňující dotazy student odpovídal dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO