Zastřešení sběrného dvora

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Konstrukce zastřešení je o půdorysných rozměrech 9,15 m na šířku a 38,4 m na délku, výška konstrukce je cca 5,9 m. Rovinný nosný systém v příčném směru tvoří vetknutý sloup a nosník ve sklonu 8°, který je sloupem podepřen jednak přímo v polovině délky, jednak prostřednictvím závěsů ve čtvrtinách délky. Tyto příčné nosné systémy jsou rozmístěny po 6 m. Střešní plášť z trapézového plechu je uložen na prostých vaznicích, uložených kolmo na nosnících příčného řezu. Prostorová tuhost konstrukce je v příčném směru zajištěna vetknutím sloupů a v podélném směru příhradovým ztužidlem. Nosnou konstrukci tvoří ocelové válcované profily.
The roof structure has plan dimensions of 9.15 m in width and 38.4 m in length, the height of the structure is approximately 5.9 m. The planar load-carrying system in the transverse direction consists of a fixed column and a beam with a slope of 8°, which is supported by the column both directly in the middle of the length and by means of hinges in quarters of the length. These transverse support systems are spaced at 6 m intervals. The roof cladding made of profiled steel sheeting metal is supported on plain purlins placed perpendicularly on the load-carrying system. The spatial rigidity of the structure is ensured in the transverse direction by the fixed of the columns and in the longitudinal direction by the truss bracing. The supporting structure consists of hot rolled steel profiles.
Description
Citation
SÝKORA, J. Zastřešení sběrného dvora [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
prof. Ing. Antonín Lokaj, Ph.D. - předseda, prof. Ing. Miroslav Bajer, CSc. - místopředseda, Ing. Ondřej Pešek, Ph.D. - tajemník, Ing. Ivan Balázs, Ph.D. - tajemník, Ing. Jiří Skyva - člen, Ing. Stanislav Buchta, Ph.D. - člen, Ing. Michal Štrba, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Pešek, Ph.D. - člen, Ing. Ivan Balázs, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student formou prezentace představil komisi svou bakalářskou práci, její hlavní cíle, způsob zpracování a výsledky a poté výborně reagoval na připomínky oponenta vyjádřené v oponentském posudku i na otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO