Vytápění administrativní budovy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce řeší návrh vytápění administrativní budovy. Teoretická část se zabývá rozdělením ohřívačů teplé vody, dle různých kritérií a jejich zapojení v rámci otopného systému. Ve výpočtové části je proveden podrobný návrh vytápění objektu. Jako zdroj tepla jsou navržena tepelná čerpadla vzduch-voda. Objekt je vytápěn pomocí deskových otopných těles, podlahových konvektorů a podlahového vytápění. Nucené větrání zajišťují vzduchotechnické jednotky. Příprava teplé vody je řešena přednostním ohřevem. Projektová část obsahuje technickou zprávu a výkresovou dokumentaci.
The objective of the bachelor´s thesis is a office building. The theoretical part deals with the distribution of hot water heaters, according to various criteria and their connection within the heating system. In the calculation part, a detailed design of the heating of the building is made. Air-to-water heat pumps are designed as a heat source. The building is heated by panel radiators, floor convectors and floor heating. Forced ventilation is provided by air handling units. The preparation of hot water is solved by preferential heating. The project part contains a technical report and drawing documentation.
Description
Citation
KADLČEK, O. Vytápění administrativní budovy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Olga Šmídová - tajemník, Ing. Dominik Cakl - tajemník, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen, Ing. Jan Topič, Ph.D. - člen, Ing. Marian Formánek, Ph.D. - člen, Ing. Ervín Dohnálek - člen, Ing. Helena Wierzbická, Ph.D. - člen, Ing. Jakub Vrána, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal Vytápění administrativní budovy. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. Otázky oponenta: 1. V prostoru restaurace jsou poměrně velké prosklené plochy. Je nějakým způsobem zajištěno omezení chladnějšího vzduchu od oken směrem k sedícím hostům, např. zahuštěním rozvodů podlahového vytápění v okrajové zóně? 2. Na základě čeho jste se rozhodoval při rozmisťování kompenzačních úseků rozvodů vytápění vedených v podhledu, resp. v podlaze? 3. Jak bude zajištěno podružné měření spotřeby tepla a teplé vody v jednotlivých provozních celcích? Otázky nad prací: 1. Kde jsou osazeny podlahové konvektory, jejich nevýhody 2. Regulace podlahového vytápění v místnostech s ohledem na počet oken v jednotlivých místnostech 3. Přednostní ohřev s ohledem na legionelu Student výborně reagoval a zaujal stanoviska ke všem připomínkám k předložené bakalářské práci od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO