Návrh obnovitelného zdroje tepla s využitím PENB

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem obnovitelného zdroje tepla stávající budovy mateřské školy v Janovicích. Návrh je proveden s využitím průkazu energetické náročnosti budovy. Teoretická část se zaobírá obnovitelnými zdroji energie pro vytápění, kde se konkrétně zaměřuje na energii okolního prostředí a biomasu. Výpočtová část se zabývá energetickou analýzou energetických potřeb a toků objektu, dále potřebou energie pro jednotlivé systémy budovy a nakonec ekonomickým a ekologickým hodnocením návrhových stavů. Projektová část obsahuje tři průkazy energické náročnosti budovy řešeného objektu.
The bachelor's thesis deals with the design of a renewable heat source of the existing kindergarten building in Janovice. The design is made using the building's energy performance certificate. The theoretical part deals with renewable energy sources for heating, which specifically focuses on thermal energy and biomass. The calculation part deals with the energy analysis of energy needs and flows of the building, the energy needs for individual building systems and in coclusion the economic and ecological evaluation of design states. The project part contains three energy performance certificates of assessed building.
Description
Citation
KARAS, R. Návrh obnovitelného zdroje tepla s využitím PENB [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Lhotáková, CSc. - předseda, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Moštěk - tajemník, Ing. Alexandr Baroň - tajemník, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. Alena Vaščáková - člen, Ing. Jana Doležalová - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, Ing. Karolína Vyhlídalová, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Vendlová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student nejprve představil svou bakalářskou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal téma Návrh obnovitelného zdroje tepla s využitím PENB. Student popisoval teoretickou část následně popisoval výpočtovou část. Dále student popisoval návrh zařízení obnovitelných zdrojů. Dále popisoval řešený objekt a dispozici objektu. Dále student popisoval zóny, na které objekt rozdělil. Dále student popisoval model, na který prováděl výpočet obálkové metody a popsal vyhodnocená data. Student následně popisoval stávající stav s navrženým zařízením plynového kondenzačního kotle, dále student popisoval navrhované varianty řešení v rámci obnovitelných zdrojů. Na závěr student popisoval ekonomické vyhodnocení při porovnání navržených variant řešení a stávajícího stavu. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. 1. Pro která zařízení navrhuje pojistný ventil? A máte je v práci navrženy? 2. Máte navrženy filtry v projektu ve správné poloze? 3. Jak bude řešen sklad pelet a příjezdová komunikace k doplňování? 4. Kde bude umístěno silo na pelety? 5. Vleze se vám silo do připravené místnosti i s dalšími zařízeními (kotel, zásobník, komín atd...)? 6. Jak bude řešen přístup do místnosti se silem? 7. K čemu je v projektu bloková úpravna vody? Student vcelku dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise k předložené bakalářské práci a snažil se obhájit většinu svých řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO