Zdravotně technické instalace v rekreačním objektu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této bakalářské práce je návrh vodovodního, kanalizačního a plynové-ho systému pro rekreační objekt ve Vodňanech. Objekt má tři nadzemní a jedno podzemní podlaží. V podzemním podlaží se nachází technická místnost, prádelna i skladovací prostory. V prvním nadzemním podlaží se nachází zázemí pro zaměstnance, recepce a restaurace. Ve druhém a třetím nadzemním podlaží se nachází pokoje pro hosty. Teoretická část popisuje inženýrské sítě. Projektová a výpočtová část řeší rozvody plynofikace, kanalizace a vodovodu v rekreačním objektu.
This bachelor´s thesis aims to design a water supply, sewerage, and gas system for a recreational facility in Vodňany. The building has three floors above ground and one underground floor. There is a utility room, laundry room, and storage space in the basement. There are facilities for staff, reception, and a restaurant on the first floor. There are guest rooms on the second and third floors. The theoretical part describes engineering networks. The design and calculation part deals with the distribution of gas, sewerage, and water supply in the recreational building.
Description
Citation
KOCANDA, M. Zdravotně technické instalace v rekreačním objektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Lhotáková, CSc. - předseda, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Moštěk - tajemník, Ing. Alexandr Baroň - tajemník, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. Alena Vaščáková - člen, Ing. Jana Doležalová - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, Ing. Karolína Vyhlídalová, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Vendlová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student nejprve představil svou bakalářskou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal téma Zdravotně technické instalace v rekreačním objektu. Nejdříve student popsal dispozici řešeného objektu a dále situační řešení kolem objektu. Dále student popsal řešení vodovodní, kanalizační a plynovodní přípojky. Dále student popsal nakládání se srážkovými vodami. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. 1. Na základě čeho jste volil velikost prostupů základy pro kanalizaci? 2. Jak bude řešen bezpečnostní přepad u vsakovacího zařízení? 3. Jak máte zajištěnou cirkulaci teplé vody v celém objektu? 4. Jak bude řešen přívod spalovacího vzduchu ke kotlům? 5. Máte správně rozdělen požární vodovod a navržen z nehořlavého materiálu? 6. Jak bude vypadat komín? 7. Jak bude řešen odvod kondenzátu z kotlů? 8. Jaké platí pravidla přechodu u změny dimenzí kanalizace? Na připomínky oponenta k předložené bakalářské práci reagoval student přijatelným způsobem a u většiny z nich se snažil zdůvodnit svá řešení. Na některé připomínky členů komise nereagoval přesvědčivým způsobem.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO