Vytápění penzionu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Hlavním předmětem této bakalářské práce je návrh vytápění penzionu, který se nachází v horské oblasti. Práce je rozdělená na 3 hlavní části – teoretickou, výpočtovou a projekt. V teoretické části je představena biomasa a také petely. Výpočtová část je zaměřena na konkrétní návrh vytápění ohřevu a teplé vody. V poslední části práce je k dispozici technická zpráva a projekt objektu.
The main subject of this bachelor thesis is the design of a heating system for a guesthouse located in a mountain area. The thesis is divided into 3 main parts - theoretical, computational and project. In the theoretical part, biomass and also petels are introduced. The second main part is focused on the concrete design of the heating system for heating and hot water. In the last part of the thesis, the technical report and the design of the building are provided.
Description
Citation
KUBÍK, M. Vytápění penzionu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Olga Šmídová - tajemník, Ing. Dominik Cakl - tajemník, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen, Ing. Jan Topič, Ph.D. - člen, Ing. Marian Formánek, Ph.D. - člen, Ing. Ervín Dohnálek - člen, Ing. Helena Wierzbická, Ph.D. - člen, Ing. Jakub Vrána, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal Vytápění penzionu. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. Otázky oponenta: 1. Z jakého důvodu byla pro místnost kuchyně zvolena návrhová teplota pro vytápění 24°C? 2. Proč je celý objekt napojen jen na jeden vytápěcí okruh? 3.V případě, že nebude penzion obsazen a nerealizuje se předpokládaný odběr teplé vody, kam budou odváděny případné přebytky tepla ze solárních kolektorů? 4. Čím je dán sklon solárních panelů, jaký bude sklon solárních panelů v zimním období pro zajištění většího podílu pokrytí potřeby teplé vody? Otázky nad prací: 1. Jaký jste uvažoval koncept větrání? 2. Kaskádové provětrávání v kavárnách 3. Teplonosná látka v termických panelech 4. Regulace koncových těles 5. Dopravní tlak v soustavě a pracovní bod čerpadla Student výborně reagoval a zaujal stanoviska ke všem připomínkám k předložené diplomové práci od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO