Vzduchotechnika v domově s pečovatelskou službou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na návrh vzduchotechniky a chlazení v domově s pečovatelskou službou. Cílem je navrhnout vhodná vzduchotechnická zařízení a pohodlné vnitřní mikroklima v objektu podle platných předpisů a norem. Teoretická část se zaobírá distribučními prvky a jejich rozdělení podle druhu a funkce.
The bachelor thesis is focused on the design of air conditioning and refrigeration in a nursing home. The aim is to design suitable ventilation equipment and a com-fortable indoor microclimate in the building according to applicable regulations and standards. The theoretical part deals with distribution elements and their distribu-tion by type and function.
Description
Citation
KUTHAN, T. Vzduchotechnika v domově s pečovatelskou službou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Michal Krajčík, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Aleš Rubina, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jiří Znebejánek - tajemník, Ing. Andrea Toboláková - tajemník, Ing. Dušan Hradil - člen, Ing. Petr Blasinski, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Horká - člen, Ing. Lenka Maurerová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal návrh vzduchotechniky v domově s pečovatelskou službou. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. Dotazy k zodpovězení u obhajoby (dotazy oponenta): 1.V návrhu VZT zařízení č. 1 prezentujte úpravu vzduchu směšováním (technika + H-X diagram), ve funkčním schématu tato možnost prezentována není. Jaký je tedy regulérní návrh a je směšování u tohoto zařízení vhodné? Pokud ne proč? 2.Ve funkčním schématu zařízení č. 1 a 2 je odvodní ventilátor, je tento regulérně zakreslený? Bude takto systém funkční a odpovídá reálnému návrhu? 3.Jak řešíte protimrazovou ochranu systému ZZT u Vámi obou navržených zařízení? Jaká veličina ve vašem případě je řídící a proč používáte měření dP tam, kde ho prezentujete? 4.U obou VZT zařízení chladíte přiváděný vzduch, v návrhu izolací postrádám posouzení kondenzace vodní páry vně přívodních vzduchovodů v letním období (potrubí vedeno v podhledu? Dotazy komise k obhajobě: Znáte poměry směšování? Kde byste to poznal? Jaká veličina by se změnila? Ventilátor jste měl zakreslený obráceně? Čím byste řídil obtok? Kde je umístěný snímač teploty? Proč myslíte, že je rozdíl u volně vedeného potrubí a vedeného v podhledu? Jaká veličina je ovlivněna? Jaká je střední povrchová teplota chladiče? Který parametr ovlivňuje návrh protidešťových žaluzií? Jaký bude zdroj tepla? Jak bude fungovat regulace? Vysvětlete mi, jakým způsobem bude řízen přívod vzduchu (teplota)? Co se dá udělat s řízením FCU? Hodnocení: B - Student velmi dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise a snažil se zdůvodnit navržená a použitá řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO