Vzduchotechnika tanečního klubu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem vzduchotechnických zařízení v budově komerčních prostor v Uherském Hradišti. Zařízení musí splňovat požadavky provozní, funkční a hygienické na vnitřní prostředí. Hlavním úkolem je zajistit požadovanou výměnu vzduchu a pokrytí tepelných zisků. Práce je rozdělena do třech dílčích celku – teoretická část, výpočtová část a projektová část.
The bachelor's thesis deals with the design of air conditioning equipment in the building of com-mercial premises in Uherské Hradiště. The equipment must meet the operational, functional and hygienic requirements for the indoor environment. The main task is to ensure air exchange and coverage of heat gains. The work is divided into three parts - theoretical part, calculation part and project part.
Description
Citation
MAREČKOVÁ, J. Vzduchotechnika tanečního klubu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Michal Krajčík, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Aleš Rubina, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jiří Znebejánek - tajemník, Ing. Andrea Toboláková - tajemník, Ing. Dušan Hradil - člen, Ing. Petr Blasinski, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Horká - člen, Ing. Lenka Maurerová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Studentka nejprve představila svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsala návrh vzduchotechniky tanečního klubu. Vyjádřila se k připomínkám oponenta a odpovídala na připomínky členů komise. Dotazy k zodpovězení u obhajoby (dotazy oponenta): 1. V teoretické části na obr. 10 strana 19 máte klimatizační jednotku se dvěma ohřívači. Ukažte úpravy v h-x diagramu. 2. Z místnosti 1.09 chodba přivádíte přes dveře do místnosti 1.12 WC ženy 200 m3/h vzduchu. Je potřeba nějaké speciální opatření a jak by případně vypadalo na výkrese? 3. Na výkrese č. 2 řez A-A‘ máte zakreslenou požární klapku. Kde by byla klapka na výkrese? Diskutujte obecně umisťování požárních klapek. Dotazy komise k obhajobě: Mluvila jste, že máte z Remaku hladinu akustického tlaku - kterou veličinu Vám Remak dal správně? Byla při výpočtu tepelné zátěže zohledněna současnost? Jak jste stanovila celkovou hodnotu? Dalo by se řešit i jinak než mřížkou? (otázka oponenta č.2) Kde jsou umístěny VZT jednotky? Strojovna je vždy samostatný požární úsek. Mezi stěnou a klapkou musí být jedna věc - jaká? Výkres - co je toto za prvek? (potrubí) Jedná se o rekonstrukci objektu? Kolik to celé bude stát? Podle zákona byste měli navrhovat ekonomicky - kolik myslíte, že stojí VZT jednotka? Kolik jste uvažovala tančících lidí a jaké výkony budou potřeba? Distribuce vzduchu - jak je řešena? Měla jste k dispozici celý prostor ve strojovně? Myslíte si, že by to bylo jediné zařízení ve strojovně? Co potřebuje VZT, aby byla funkční? Měla byste jiné řešení (místnost), kam umístit technologii? Na základě čeho jste komín umístila nad střechu v daných výškách? Z čeho to vycházelo? Sklon střechy je stejný. Má to vazbu na technologii? Hodnocení: C - Student vcelku dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise k předložené bakalářské práci a snažil se obhájit většinu svých řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO