Vzduchotechnika vnitřního sportoviště

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cieľom tejto bakalárskej práce je návrh vzduchotechnického systému vo vnútornom športovisku. Teoretická časť práce sa zameriava na princípe a distribúcií vzduchu do miestnosti. Práca popisuje viac druhov distribučných prvkov. Výsledkom výpočtovej časti je návrh optimálnych systémov vzduchotechniky, ktoré zabezpečia v budove tepelnú pohodu pre návštevní-kov objektu počas celého roku.
The bachelor thesis aims to design an air conditioning system in the indoor sports field. The theoretical part of the work focuses on the principle and distribution of air in the room. The work describes several types of distribution protozoa. The result of the calculation part is the design of optimal air conditioning systems, which will ensure thermal comfort in the building for the visitors of the facility throughout the year.
Description
Citation
MINÁRIK, M. Vzduchotechnika vnitřního sportoviště [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Michal Krajčík, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Aleš Rubina, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jiří Znebejánek - tajemník, Ing. Andrea Toboláková - tajemník, Ing. Dušan Hradil - člen, Ing. Petr Blasinski, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Horká - člen, Ing. Lenka Maurerová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal návrh vzduchotechniky vnitřního sportoviště. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. Dotazy k zodpovězení u obhajoby (dotazy oponenta): 1. Komentujte hodnotu tlakové ztráty úseků potrubí označené jako „sání“ a „výfuk“ a „koncový element“ na str. 48. 2. Vysvětlete vypočtené delta x v hx diagramu na str. 58 a zhodnoťte, zda je tento vodní zisk k dispozici trvale. Jaký to má vliv na návrh ohřívače? 3. Diskutujte význam izolace na venkovní VZT jednotce na sání venkovního a výfuku odpadního vzduchu. 4. Vysvětlete skladbu VZT jednotky zař. 1, zejména účel elektroohřívače a dvoustupňové filtrace ze dvou stejných filtrů. Dotazy komise k obhajobě: Máte tam zvlhčovač? Co se tedy stane s bodem i? (k otázce oponenta č.2) O jakou izolaci na potrubí se jedná? Jakou izolaci tam máte navrženou? Neměla by tam být i jiná izolace i s oplechováním? Jaký je to druh izolace? Proč je v jednotce ten tlumič hluku? Co se děje mezi manžetou a tlumičem? Jaký filtr máte navržen? Rotační výměník je rekuperační? Jaký vzduch přivádíte v letním období? Jak byste spočítal výslednou teplotu v interiéru podle množství přiváděného vzduchu a jeho teploty. Jakou rovnici byste použil (název)? (kalorimetrická) Na základě čeho jste se rozhodoval pro rotační rekuperátor? Vejde potrubí do podhledu? Nevejde - jak byste to vyřešil? Výška umístění výtlaku vzhledem k parkovišti. Dokázal byste definovat, co je to součinitel prostupu tepla? Když jste prováděl v Teruně model - počítal jste se stíněním? Jaký jste zavedl stínící součinitel? Co to je stínící součinitel? Hodnocení:
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO