Rekonstrukce zdravotně technických a plynovodních instalací v bytovém domě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na rekonstrukci vnitřních instalací vody, kanalizace a plynu v bytových domech. Teoretická část se věnuje rekonstrukci starých vnitřních instalací, dříve používaným materiálům a materiálům používaným dnes. Výpočtová část zpracovává návrh oddílné kanalizace, vodovodu a plynovodu.
This Bachelor thesis is focused on reconstruction of internal water installations, sewerage system and gas supply into the apartment building. The theoretical part deals with the reconstruction of old indoor installations, previously used materials and materials used today. The calculation part deals with the design of the separate sewerage, water supply and gas pipeline.
Description
Citation
NOVOMĚSTSKÝ, L. Rekonstrukce zdravotně technických a plynovodních instalací v bytovém domě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Lhotáková, CSc. - předseda, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Moštěk - tajemník, Ing. Alexandr Baroň - tajemník, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. Alena Vaščáková - člen, Ing. Jana Doležalová - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, Ing. Karolína Vyhlídalová, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Vendlová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student nejprve představil svou bakalářskou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal téma Rekonstrukce zdravotně technických a plynovodních instalací v bytovém domě. Student nejdříve popsal důvody rekonstrukce v řešeném objektu a popsal nevyhovující systémy a materiály potrubí. A popsal materiály potrubí, které se používají v současné době. Dále student popsal situaci a řešení přípojek pro daný objekt. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. 1. Jak je řešen regulovaný odtok z retenční nádrže, jak je řešen přístup k regulačnímu prvku v retenční nádrži a jak je řešen bezpečnostní přepad? 2. Je vhodné umístit koleno do prostupu v základu? 3. Jak se označují armatury na plastovém vodovodním potrubí? 4. Jak bude řešeno vypouštění u stoupacích potrubí? 5. Jak bude provedeno vložkování komínu? 6. Jak je proveden přístup u revizní šachty DN425? 7. Jaká je rezerva při výpočtu ztráty tlakové ztráty na potrubí v porovnání s tlakem v distribuční soustavě? 8. Kdyby vám nevyšel požadovaný tlak, co byste musel v objektu navrhnout? Student velmi dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise a snažil se zdůvodnit navržená a použitá řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO