Návrh systému vytápění pro bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce je vhodný návrh systému vytápění a ohřev teplé vody pro bytový dům v Novém Městě na Moravě. Bytový dům je budován na svažitém pozemku. Objekt má jedno podzemní podlaží, čtyři nadzemní podlaží a podkroví. Bytový dům má hromadnou garáž a sklepní kóje, které se nachází v podzemním podlaží. V nadzemních podlažích se nachází 25 bytů. V teoretické části jsou popsány různé druhy zdrojů tepla. Ve výpočtové části je řešeno samotné vytápění bytového domu. Je zde podrobný výpočet tepelných ztrát, návrh otopných těles, návrh zdroje tepla, návrh ohřevu vody a zařízení pro správné fungování otopné soustavy.
The aim of bachelor thesis is a suitable design of a heating system and hot water heating system for an apartment building in Nové Město na Moravě. The apartment building is built on a sloping land. The building has one basement, four above-ground floors and an attic. The apartment building has a collective garage and cellars, which are located, in the basement. There are twenty-five apartments on the upper floors. The theoretical part describes the different types of heat sources. In the calculation part is solve heating system of the apartment building. There is a detailed calculation of heat losses, design of heaters, design of heat source, design of water heating and equipment for the proper functioning of the heating system.
Description
Citation
POUL, J. Návrh systému vytápění pro bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Olga Šmídová - tajemník, Ing. Dominik Cakl - tajemník, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen, Ing. Jan Topič, Ph.D. - člen, Ing. Marian Formánek, Ph.D. - člen, Ing. Ervín Dohnálek - člen, Ing. Helena Wierzbická, Ph.D. - člen, Ing. Jakub Vrána, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal Návrh systému vytápění pro bytový dům. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. Otázky oponenta: 1. Teplotní spád otopné soustavy jste navrhl 75/65 °C a jako zdroj uvádíte plynové kondenzační kotle. Budou vámi navržené kotle pracovat v kondenzačním režimu? 2. Je možné před blokovou úpravnu vody pro oddělení pitné a topné vody použít obyčejnou zpětnou klapku? 3. Jakým způsobem bude navržené měděné potrubí spojováno? 4. Vysvětlete umístění oběhových čerpadel na topných větvích. Otázky nad prací: 1. Umístění kotelny, velikost otopných těles, otopné těleso má mít u stěny prostor pro odvzdušnění 2. Projde nádrž otvorem v technické místnosti? 3. Přívod spalovacího vzduchu do kotlů 4. V půdorysu zůstávají zakresleny průvlaky 5. Hydraulické vyvážení pouze u sběrače a rozdělovače. Chybí u jednotlivých stoupaček a případně i jednotlivých bytů. Student velmi dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise a snažil se zdůvodnit navržená a použitá řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO