Vzduchotechnika penzionu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá vysvětlením problematiky klimatizace a návrhu vzduchotechnických jednotek v budově občanské výstavby, přesněji v penzionu. Práce je rozdělena do tří částí. První část se zabývá teorií. Zaměřuje se na principy, systémy a druhy klimatizačních zařízení. Druhá část je zaměřena na návrh vzduchotechnických jednotek v penzionu, jsou zde navržena tři samostatná zařízení se společným odvodem do exteriéru ze strojovny vzduchotechniky. Ve třetí části je zpracována projektová dokumentace.
This bachelor's thesis deals with the explanation of the problems of air conditioning and the design of air conditioning units in a civil engineering building, more precisely in the pension. the work is divided into three parts. The first part deals with theory. It focuses on the principles, systems and types of air conditioning equipment. The second part is focused on the design of air conditioning units in the pension, there are three separate devices with a common drain to the exterior from the air conditioning engine room. The third part deals with project documentation.
Description
Citation
ŠPLÍCHALOVÁ, K. Vzduchotechnika penzionu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Michal Krajčík, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Aleš Rubina, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jiří Znebejánek - tajemník, Ing. Andrea Toboláková - tajemník, Ing. Dušan Hradil - člen, Ing. Petr Blasinski, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Horká - člen, Ing. Lenka Maurerová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Studentka nejprve představila svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsala návrh vzduchotechniky penzionu. Vyjádřila se k připomínkám oponenta a odpovídala na připomínky členů komise. Dotazy k zodpovězení u obhajoby (dotazy oponenta): 1. U funkčních schémat zapojení používáte u chladiče kvalitativní regulaci. Vysvětlete, jak tato regulace funguje a zhodnoťte, jestli je tato regulace u chlazení vhodná? Jak bude řešena ochrana proti zamrznutí u ohřívačů ve VZT jednotkách? 2. Při výpočtu útlumu hluku nepočítáte s vlastním hlukem tlumiče. Na příkladu výpočtu u VZT č.1 znázorněte, kde byste ho do výpočtu zařadila a uveďte, které vlastnosti tlumiče ovlivní návrhové hodnoty vlastního hluku. 3. Na Výkresech jsem nenašel žádné požární klapky. Schématicky v půdorysu naznačte, kde být musejí a uveďte základní požadavky na jejich osazení. 4. Je dodržen přesah odsávacího zákrytu u odvodu tepla v místnosti varny nad kuchyňskými spotřebiči? Poznámky: Přirážka delta U se u výpočtu tepelných ztrát v případě výplní otvorů nezapočítává. Průtok vzduchu v místnosti Varny by měl být vypočten dle platného normativního předpisu ČSN EN 16282. Dotazy komise k obhajobě: Kdy byste u chladiče použila kvalitativní regulaci? Používá se u systému úplné klimatizace. Co je to úplná klimatizace? U všech zařízení jste navrhla směšování. U větrání kuchyně a hygien je to vhodné? Umístění výfukové hlavice na střeše. Rozměr požární izolace a potrubí - omezeno velikostí dodávanou výrobcem (1250x1000). Prostoj je samostatný požární úsek? Hodnocení: A - Student výborně reagoval a zaujal stanoviska ke všem připomínkám k předložené bakalářské práci od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO