Zdravotně technické instalace ve škole pro děti se sníženou schopností pohybu a orientace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na návrh zdravotně technických instalací v objektu školy a jejich napojení na inženýrské sítě. Školské zařízení je určeno pro fyzicky a mentálně postižené děti. Teoretická část blíže popisuje řešení bezbariérového prostředí, zejména hygienických místnosti a hygienických zařizovacích předmětů. V praktické části práce je řešen nejvhodnější návrh zásobování objektu pitnou vodou, zásobování plynem, odvedení splaškových odpadních vod a likvidaci srážkových odpadních vod včetně hospodaření s nimi.
The bachelor's thesis is focused on the design of sanitary installations in the school building and their connection to utilities. The school facility is intended for physically and mentally handicapped children. The theoretical part describes in more detail the solution of a barrier-free environment, especially hygienic rooms, and sanitary facilities. The practical part of the work deals with the most suitable design of drinking water supply, gas supply, disposal of sewage and rainwater including their management.
Description
Citation
ŠUMPÍK, V. Zdravotně technické instalace ve škole pro děti se sníženou schopností pohybu a orientace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Lhotáková, CSc. - předseda, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Moštěk - tajemník, Ing. Alexandr Baroň - tajemník, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. Alena Vaščáková - člen, Ing. Jana Doležalová - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, Ing. Karolína Vyhlídalová, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Vendlová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student nejprve představil svou bakalářskou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal téma Zdravotně technické instalace ve škole pro děti se sníženou schopností pohybu a orientace. Student dále popsal řešený objekt a dispozici v řešeném objektu. Student dále řešil speciální zařizovací předměty pro bezbariérové používání. Student dále popsal situace a inženýrské sítě u řešeného objektu. Dále popisoval řešení přípojek k objektu. Student dále popisoval navržené vnitřní rozvody vodovodu a kanalizace. Dále byl popsán způsob řešení srážkových vod na řešeném pozemku. Dále student popsal řešení plynoinstalace v řešeném objektu a vedení vnitřního plynovodu do technické místnosti do kondenzačního kotle. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. 1. jak je osazen montážní prvek pro závěsnou výlevku? 2. Proč jsou na některých potrubích navrženy přivzdušňovací ventily? 3. Jaká byla stanovena intenzita deště a proč nebyla respektována norma ČSN 75 6760? 4. Je vhodné umístit ležaté potrubí vnitřního vodovodu pod stropem ředitelny a učeben, nebylo by jiné řešení? 5. Je nutná cirkulace u všech stoupacích potrubí? 6. Jaký typ pojistného ventilu je použitý u ohřívače vody? 7. Jak bude řešen zimní a letní provoz, když je navržen pouze jeden kotel? 8. Do které vložky se napojují solární panely? 9. Proč máte navrženou expanzní nádobu? 10. Jak máte rozděleny třídy ve škole s bezbariérovou potřebou pohybu? Student výborně reagoval a zaujal stanoviska ke všem připomínkám k předložené bakalářské práci od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO