Vzduchotechnika wellness-centra

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce řeší návrh vzduchotechnického zařízení objektu Wellness centra v penzionu v Malenovicích. Práce je rozdělena do tří částí. V první z nich se práce věnuje teoretické části. Teorie je zaměřena na rozdělení filtrů atmosférického vzduchu v různých kategoriích, kapsové filtry a jejich druhy médií a způsobu provedení. V závěru se teoretická práce věnuje mechanismům filtrace, odlučivosti, účinnosti filtrace a tlakovým ztrátám. Druhá část této bakalářské práce je zaměřena na samostatný návrh vzduchotechnických jednotek. V objektu jsou navrženy tři jednotky. Zařízení č. 1 sloužící pro wellness, zařízení č. 2 pro hygienické zázemí a zařízení č. 3 pro posilovnu. Projekt řeší dopravu čerstvého vzduchu do interiéru vybraných místností a pokrytí vodních zisků z vířivých van, úpravu vlhkosti vzduchu, tepelných zisků během letního období a tepelných ztrát v zimním období. V poslední části je zpracovaná projektová dokumentace.
Bachelor thesis deals with the design of air conditioning equipment for the Wellness-center at pension in Malenovice. The thesis is divided into 3 parts. In the first of them, the thesis work deals with the theorical part. The theory is focused on the division of atmospheric air filters info different categories, pocket filters and their types of media and design. At the end, the theoretical part deals with the mechanism od filtration, separation, filtration efficiency and pressure losses. The second part of this bachelor thesis is mainly about the design of the air handling unit. There are three units designed for a building. Unit no. 1 is for a wellness, unit no. 2 for sanitary facilities and unit no. 3 for the fitness. The thesis deals with the transport of fresh air to the interion of selected rooms and coverage of water gains from whirlpools, humidity adjustment, heat gains during the summer and heat losses in the winter. The last part deals with project documentation.
Description
Citation
ZERZOŃOVÁ, K. Vzduchotechnika wellness-centra [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Zuzana Straková, Ph.D. - předseda, prof. Ing. Jiří Hirš, CSc. - místopředseda, Ing. Nikol Prchalová - tajemník, Ing. Veronika Kořenková - tajemník, Ing. Jakub Oravec - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Olga Rubinová, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Uher, Ph.D. - člen, Ing. Jan Weyr - člen, Ing. Petr Andrys - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Studentka nejprve představila svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsala vzduchotechniku wellness-centra. Vyjádřila se k připomínkám oponenta a odpovídala na připomínky členů komise. Studentka odpověděla na otázky komise. Vysvětlete distribuci vzduchu z výkresové dokumentace. Odůvodnění umístění sání do VZT jednotky. Student vcelku dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise k předložené diplomové práci a snažil se obhájit většinu svých řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO