Vyhodnocení investice do hospodaření se srážkovou vodou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vyhodnocením investice do hospodaření se srážkovou vodou. Teoretická část stručně definuje pojmy vztahující se k investování, jako např. co to jsou investice a jakými způsoby je můžeme financovat, popíše kriteriální ekonomické ukazatele, pojmy k dotačním programům jakožto k možnému zdroji financování, a v neposlední řadě vyobrazí důležité pojmy k dešťovým a odpadním vodám. Praktická část práce se věnuje vyhodnocení investice na konkrétním projektu poskytnutého firmou Nádrže 24, s.r.o. se souhlasem investora. Je zde navrhnuto technické řešení projektu, financování projektu a následné ekonomické vyhodnocení investice do tohoto projektu. V poslední části této práce je navrhované financování porovnáno s alternativní možností, přičemž je zjištěno, zda je tato možnost pro investora nejvýhodnější.
The bachelor thesis deals with the evaluation of investment in rainwater management. The theoretical part briefly defines the terms related to investment, such as what investments are and how we can finance them, describes the critical economic indicators, concepts for subsidy programs as a possible source of financing, and last but not least, shows important concepts for rain and waste waters. The practical part of the work is devoted to the evaluation of the investment in a specific project provided by the company Nádrže 24, s.r.o. with the consent of the investor. The technical solution of the project, project financing and subsequent economic evaluation of the investment in this project are proposed here. In the last part of this work, the proposed financing is compared with an alternative option, and it is determined whether this option is the most advantageous for the investor.
Description
Citation
FOLTYNOVÁ, M. Vyhodnocení investice do hospodaření se srážkovou vodou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Daniela Špirková, PhD. - předseda, doc. Ing. Tomáš Hanák, Ph.D. - místopředseda, Ing. et Ing. Petr Trtílek - tajemník, Ing. Yulia Shvets - tajemník, Ing. Lucie Vaňková , Ph.D. - člen, Ing. Gabriela Kocourková, Ph.D. - člen, doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - člen, Ing. et Ing. Dušan Chovanec, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešila, přistupovala velmi zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta odpověděla správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že studentka svou závěrečnou práci obhájila na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO