Vliv hospodářského cyklu na tvorbu nabídkových cen ve stavebnictví

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce analyzuje vliv hospodářského cyklu na tvorbu nabídkových cen ve stavebnictví. Teoretická část definuje hospodářský cyklus, nabídku a poptávku, ceny, rozpočet a výběrové řízení pro stavební podniky. Praktická část analyzuje přístup jednotlivých subjektů k tvorbě nabídkových cen pomocí dotazníkového šetření a řízených rozhovorů s jednotlivými konzultanty. V závěru jsou shrnuty zjištěné skutečnosti a jsou provedena doporučení.
The bachelor thesis analyzes the influence of the economic cycle on the creation of bid prices in construction. The theoretical part defines the economic cycle, supply and demand, prices, budget and tenders for construction companies. The practical part analyzes the approach of individual subjects to the creation of offer prices by means of a questionnaire survey and guided interviews with individual consultants. Finally, the findings are summarized and recommendations are made.
Description
Citation
NOVOTNÝ, M. Vliv hospodářského cyklu na tvorbu nabídkových cen ve stavebnictví [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Daniela Špirková, PhD. - předseda, doc. Ing. Tomáš Hanák, Ph.D. - místopředseda, Ing. et Ing. Petr Trtílek - tajemník, Ing. Yulia Shvets - tajemník, Ing. Lucie Vaňková , Ph.D. - člen, Ing. Gabriela Kocourková, Ph.D. - člen, doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - člen, Ing. et Ing. Dušan Chovanec, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešil, přistupoval velmi zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděl pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky odpověděl správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že student svou závěrečnou práci obhájil na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO