Analýza finančních zdrojů stavebních podniků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce „Analýza finančních zdrojů stavebního podniku“ je přiblížit danou problematiku a seznámit se s různými možnými způsoby financování stavebního podniku. Bakalářská práce je rozdělena do dvou kategorii. Teoretická část se zabývá rozborem a možnostmi, jak financovat stavební podnik, celkovým rozborem pasiv a všemi možnými způsoby financování. V navazující praktické části je následně provedena už samotná případová studie, která rozebírá jednotlivé typy pasiv devíti vybraných stavebních společností a následně je porovnává s průměrnými hodnotami z Ministerstva průmyslu a obchodu. V závěru práce jsou shrnuty analýzy případové studie.
The subject of this bachelor thesis „sources of financing a construction company“ is to approach the issue and get acquainted with various possible ways of financing a construction copany. The bachelor thesis is divided into two categories. The theoretical part deals with the analysis and possibilities of financing a construction company, the overall analysis of liabilities and all possible ways of financing. In the following practical part, the case study itself is performed, which analyzes the individual types of liabilities of nine selected construction companies and then compares them with the average values from the Ministry of Industry and Trade. At the end of the work are summarized case study analyzes.
Description
Citation
VALENTA, D. Analýza finančních zdrojů stavebních podniků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. - předseda, doc. JUDr. Ing. Zdeněk Dufek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Aneta Oblouková - tajemník, Ing. Michal Mikulík - tajemník, Ing. Eva Vítková, Ph.D. - člen, Ing. Petr Aigel, Ph.D. - člen, Ing. Radek Dohnal, Ph.D. - člen, doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - člen, Ing. Jitka Chovancová, Ph.D., CA - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Závěrečnou práci obhajoval na dobré úrovni vyžadované pro bc. práce. Z jeho přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešil, přistupoval dobře. Na otázky členů komise odpověděl na dobré úrovni. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta odpověděl dobře. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že student svou závěrečnou práci obhájil na dobré požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO