Přímé zahraniční investice v ČR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je vymezení pojmů regionální rozvoj a přímé zahraniční investice. Praktická část se zabývá analýzou zahraničních investic v jednotlivých krajích České republiky a sleduje roky 2010-2020. Zároveň zkoumá také dopad zahraničních investic na regiony a vývoj životní úrovně. Na příkladu firmy BOSCH DIESEL, s.r.o. je popsána jedna konkrétní investice a je zkoumáno, jaký vliv má na rozvoj kraje Vysočina, přesněji na okres Jihlava.
The subject of this bachelor thesis is a definition of regional development and foreign direct investments. The practical part deals with an analysis of foreign investments in individual regions of the Czech Republic and monitors years 2010-2020. It also examines the impact on regions and the development of living standards. As an example of foreign direct investment in the Czech Republic is used a company BOSCH DIESEL, s.r.o.. Thesis focuses on one specific investment and examines its impact on the development of the Vysočina Region, more precisely of Jihlava District.
Description
Citation
VRTAL, V. Přímé zahraniční investice v ČR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Daniela Špirková, PhD. - předseda, doc. Ing. Tomáš Hanák, Ph.D. - místopředseda, Ing. et Ing. Petr Trtílek - tajemník, Ing. Yulia Shvets - tajemník, Ing. Lucie Vaňková , Ph.D. - člen, Ing. Gabriela Kocourková, Ph.D. - člen, doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - člen, Ing. et Ing. Dušan Chovanec, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešil, přistupoval velmi zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděl pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta odpověděl správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že student svou závěrečnou práci obhájil na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO