Technologická etapa hrubé stavby pavilonu psychiatrického oddělení v Porubě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem zpracování je technologická etapa hrubé stavby pavilonu psychiatrického oddělení v Porubě. Stavba je navržena jako členitý čtyřpodlažní železobetonový skelet nepravidelného půdorysného taru s vnitřním atriem se zastřešením plochými střechami. Nosné konstrukce spodní a horní stavby jsou navrženy jako železobetonový monolitický skelet ztužený stěnami komunikačních jader a jednotlivými monolitickými stěnami. Vodorovné nosné konstrukce jsou tvořeny železobetonovými monolitickými stropními deskami. Obsah práce zahrnuje technickou zprávu, situaci se širšími vztahy dopravních tras, výkaz výměr, technologický předpis pro provádění železobetonových monolitických nosných konstrukcí, technickou zprávu a výkres zařízení staveniště, časový plán, návrh strojních sestav, kontrolní a zkušební plán, bezpečnost práce řešené technologické etapy.
The aim of the processing is the technological stage of the rough construction of the psychiatric ward pavilion in Poruba. The building is designed as a structured four-storey reinforced concrete skeleton of irregular plan with an internal atrium with flat roofs. The load-bearing structures of the lower and upper building are designed as a reinforced concrete monolithic skeleton reinforced by walls of communication cores and individual monolithic walls. The horizontal load-bearing structures are formed by reinforced concrete monolithic floor slabs. The content of the work includes a technical report, a situation with broader relations of transport routes, a statement of dimensions, a technological regulation for the execution of reinforced concrete monolithic load-bearing structures, a technical report and a drawing of the site equipment, a time schedule, a design of machine assemblies, an inspection and testing plan, the safety of the work of the technological stage addressed.
Description
Citation
ČERMÁK, M. Technologická etapa hrubé stavby pavilonu psychiatrického oddělení v Porubě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Jozef Gašparík, Ph.D. - předseda, Ing. Mgr. Jiří Šlanhof, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ing. Aleš Průcha - tajemník, Ing. Lukáš Bříza - tajemník, Ing. Rostislav Doubek - člen, Ing. Ing. Barbora Nečasová, Ph.D. - člen, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student pomocí ppt prezentace představil komisi svoji bakalářskou práci na téma "Přístavba budovy psychiatrické oddělení". Student postupně prezentoval: - obsah bakalářské práce - představil podkladní projekt pro vypracování BP - popsal technické a technologické řešení budovy přístavby psychiatrického oddělení - dále student prezentoval zpracovanou Situaci se širšími vztahy - byl představen zpracovaný Technologický předpis pro provádění železobetonových monolitických konstrukcí - prezentován Časový plán zpracován v software CONTEC a Návrh a posouzení stroje pro přesun betonové směsi - u návrhu a posouzení stroje pro přesun betonové směsi bylo provedeno srovnání s alternativní možností - pro návrh zvedacího mechanizmu představil student dvě posuzované varianty zpracované v BP - byl prezentovány závěry z porovnání variant Návrhu stroje pro přesun betonové směsi a Návrhu zvedacího mechanizmu - představen byl zpracovaný Položkový rozpočet - představeny byly speciální atypické konstrukce Po prezentaci BP formou připravené prezentace ppt přistoupil student na pokyn předsedy komise k zodpovězení připomínek oponenta. Postupně byly zodpovězeny všechny připomínky oponenta i doplňující otázky členů komise. Student reagoval pružně a věcně na všechny vznesené otázky. K prezentovanému neměla komise žádných výhrad.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO