Realizace zastřešení stáje pro skot ve Studenci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tématem bakalářské práce je zpracování stavebně technologického projektu pro zastřešení stáje pro skot ve Studenci. Práce obsahuje technickou zprávu se zaměřením na montáž střešní konstrukce, situaci stavby se širšími vztahy dopravních tras, technologicky předpis pro etapu zastřešení objektu, položkovy rozpočet s vykazem vyměr, návrh zařízení staveniště s technickou zprávou zařízení staveniště, časovy harmonogram, návrh strojní sestavy. Dále je v práci řešen kontrolní a zkušební plán, bezpečnost práce. Poslední bod práce pojednává o realizaci zastřešení objektů s větším rozponem.
The topic of the bachelor’s thesis is the elaboration of a construction technological project for the roofing of a cattle stable in Studenec. The work contains a technical report focusing on the installation of the roof structure, the construction situation with broader relations of transport routes, technological regulation for the roofing stage, item budget with area statement, site equipment design with technical report site equipment, time schedule, machine design. Furthermore, the work addresses the control and test plan, occupational safety. The last point of the thesis deals with the implementation of roofing of buildings with a larger span.
Description
Citation
PAVLÍČEK, J. Realizace zastřešení stáje pro skot ve Studenci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Alois Materna, CSc., MBA - předseda, Ing. Svatava Henková, CSc. - místopředseda, Ing. Adam Boháček - tajemník, Ing. Michal Brandtner - tajemník, Ing. Jan Mesiarkin - člen, Ing. Boris Biely - člen, Ing. Radka Kantová, Ph.D. - člen, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student seznámil komisi se svým řešením bakalářské práce v rámci prezentace PPT doplněné o ilustrativní schémata a fotografie. Nejdříve seznámil student komisi s obecnými informacemi o stavbě a s umístěním řešené stavby. Následně popsal konstrukční a materiálové řešení stavby, které znázornil přímo představením některých částí výkresové dokumentace. Poté se věnoval obsahu své bakalářské práce, který vyplýval ze zadání. Dále komisi detailně popsal technickou zprávu a situaci širších dopravních tras hlavních stavebních materiálů. V další části prezentace se student věnoval výkazu výměr, který zpracoval v programu BUILDpowerS. Následně se detailně zabýval technologickým předpisem pro montáž střešní konstrukce a detailně se zaměřil především na primární a sekundární dopravu, personální obsazení a na pracovní postup. Seznámil také komisi s koncepcí staveništního provozu, který znázornil přímo na výkrese zařízení staveniště. Krátce se student zmínil také o zpracovaném časovém plánu v programu Contec a o návrhu strojní sestavy. Na závěr prezentace se student zabýval kontrolním a zkušebním plánem, bezpečností práce a popisem realizace zastřešení stáje pro skot. Student odpověděl na dotazy oponenta. Ing. Biely – V rámci řešených dopravních tras uveďte konkrétní zájmové body. Ukažte a popište v situaci. Student odpověděl výborně Ing. Vajkay, Ph.D. – Jedná se o vazník nebo krokev? Je to opravdu prostorový vazník? Návrh působí pouze jako krokev. Celý rám je příhradovina? Proč je takto složitě navrhnuta stáj? Lze udělat mnohem levněji. Jsou zateplené sokly? PUR panely nahoře ztrácí význam. Student odpověděl dobře Ing. Henková, CSc. – Máte nějakým způsobem zapracované objížďky do řešení dopravních tras? Uvědomujete si, že trasu je nutno aktualizovat těsně před dovozem materiálu? Student odpověděl velmi dobře Ing. Vajkay, Ph.D. – Opravdu bude zemina zhutněna zemina na 45 MPa? Zemina se hutní pouze na 100 kPa. Student odpověděl dobře
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO