Realizace ocelové konstrukce dílenské haly ve Studenci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o výstavbě ocelové konstrukce, která bude sloužit jako hala údržby zemědělské techniky. Stavba se nachází na okraji obce Studenec. Bakalářská práce obsahuje technickou zprávu řešeného objektu, situaci stavby se širšími vztahy dopravních tras, technologický předpis pro etapu výstavby ocelové konstrukce s položkovým rozpočtem, který obsahuje výkaz výměr, návrh zařízení staveniště a technická zpráva zařízení staveniště, časový harmonogram, návrh strojní sestavy pro výstavbu ocelové konstrukce. Práce řeší výstavbu ocelové konstrukce, pro tu jsou zpracovány kvalitativní požadavky a jejich zajištění. Obsahem práce je také bezpečnost práce řešené technologické etapy a protipožární ochrana ocelové konstrukce.
This bachelor thesis deals with the construction of a steel structure that will serve as a maintenance hall for agricultural machinery. The building is located on the outskirts of the village Studenec. The bachelor's thesis contains a technical report of the solved object, the situation of construction with wider relations of transport routes, technological regulation for the construction phase of steel structure with item budget, which contains statement of acreage, design of construction site equipment and technical report of construction site equipment, time schedule, design of machine set for steel construction construction. The work deals with the construction of a steel structure, for which quality requirements and their provision are processed. The content of the work is also the safety of the solved technological stage and fire protection of the steel structure.
Description
Citation
PETRŮ, V. Realizace ocelové konstrukce dílenské haly ve Studenci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Alois Materna, CSc., MBA - předseda, Ing. Svatava Henková, CSc. - místopředseda, Ing. Adam Boháček - tajemník, Ing. Michal Brandtner - tajemník, Ing. Jan Mesiarkin - člen, Ing. Boris Biely - člen, Ing. Radka Kantová, Ph.D. - člen, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student seznámil komisi se svým řešením bakalářské práce v rámci prezentace PPT doplněné o ilustrativní schémata a fotografie. Nejdříve seznámil student komisi s obecnými informacemi o řešené stavbě a s umístěním stavby. Následně popsal konstrukční řešení stavby, které znázornil schématem ocelové konstrukce haly. Dále shrnul obsah své bakalářské práce, který vyplynul ze zadání. Poté se student věnoval popisu technické zprávy a situaci širších dopravních tras související s dopravou ocelové konstrukce. Seznámil komisi také s navrženou strojní sestavou a s výkazem výměr, který zpracoval v programu BUILDpowerS. V další části prezentace se student zaměřil na detailní popis technologického předpisu ocelové konstrukce dílenské haly. Představil zejména primární a sekundární dopravu, počet pracovníků a pracovní postup v několika fázích. Nastínil komisi také navrženou koncepci staveništního provozu, kterou znázornil přímo na výkrese zařízení staveniště. Dále student zmínil také zpracovaný časový plán v programu Contec, kvalitativní požadavky a bezpečnost práce. Na závěr prezentace student popsal způsob protipožární ochrany ocelové konstrukce. Student odpověděl na dotazy oponenta. prof. Ing. Materna, CSc., MBA – Měl jste pro nátěr konstrukcí navrženy speciální barvy? Jak se barvy chovají na dešti? Student odpověděl velmi dobře Ing. Mesiarkin – Je ještě jiná varianta nátěrů konstrukcí? Jak zabezpečíte požadovanou požární odolnost? Student odpověděl výborně Ing. Mesiarkin – Víte nevýhodu požárního nátěru vzhledem k provozu haly? Jak často se musí nátěr obnovovat? Student odpověděl velmi dobře Ing. Mesiarkin – Jaká má být tloušťka toho nátěru? Čím lze tloušťku měřit? Jaké jsou konkrétní způsoby měření? Student odpověděl velmi dobře
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO