Příprava a realizace stavebně technického průzkumu budovy bývalé radnice v Litomyšli

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se věnuje přípravě a realizaci stavebně technického průzkumu bývalé budovy radnice v Litomyšli. Teoretická část se zaměřuje na vlastnosti zdiva, vlastnosti dřeva a metody potřebné pro jejich stanovení. Praktická část se věnuje návrhu, provedení a vyhodnocení stavebně technického průzkumu. V závěru bakalářská práce stanovuje na základě provedených zkoušek materiálové charakteristiky vyšetřovaných prvků, přesně určuje skladby stropů a hodnotí stav dřevěných konstrukcí.
The bachelor's thesis covers preparation and implementation of structural-technic survey of a former town hall building of city Litomyšl. The theoretical part focuses on properties of masonry, properties of timber and methods essential for their appraisal. The practical part deals with planning, performing and assessment of structural-technic survey. In conclusion the bachelor's thesis determines material characteristics based on performed exams, determines composition of ceilings and appraises conditions of timber structures.
Description
Citation
RŮŽIČKA, P. Příprava a realizace stavebně technického průzkumu budovy bývalé radnice v Litomyšli [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Petr Cikrle, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Pavel Schmid, Ph.D. - místopředseda, Ing. Tereza Komárková, Ph.D. - tajemník, doc. Ing. Ondřej Anton, Ph.D. - člen, doc. Ing. Michal Stehlík, Ph.D. - člen, Ing. Věra Heřmánková, Ph.D. - člen, Ing. Jaromír Láník, Ph.D. - člen, Ing. Tereza Komárková, Ph.D. - člen, Ing. Jan Kryštof - člen, Ing. Jiří Strnad, Ph.D. - člen, Ing. Igor Suza - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student Petr Růžička při své prezentaci o bakalářské práci nejprve popsal objekt, který byl předmětem STP. Popsal jednotlivé části objektu, dále popsal jednotlivé diagnostické metody, které byly zvoleny pro hodnocení daného objektu, jednotlivé laboratorní zkoušky. dále prezentoval dosažené výsledky pomocí popsaných metodik a provedl tabelární vyhodnocení. V závěru své prezentace student provedl celkové zhodnocení objektu na základě dosažených výsledků. Následovaly dotazy oponentky Ing. Terezy Komárkové, Ph.D.: 1) Uveďte správný vzorec pro výpočet vlhkosti zdiva. 2) Na straně 20 uvádíte hlavní vlastnosti dřeva. Opravdu jsou uvedené definice správné? Uveďte korektní tvrzení. 3) Vysvětlete, jak byla určena pevnost zdiva z jádrových vývrtů V1 a V3, jak uvádíte v kapitole 3.5.1. Uveďte správnou terminologii a vzorce, které byly pro výpočet použity. 4) Na straně 63 uvádíte: „Pro správné vyjádření průměru všech vzorků z cihelného zdiva byla využita střední hodnota pevnosti v tlaku všech vzorků, která byla statisticky upravena.“ Můžete to to prosím blíže objasnit? 5) Podrobně vysvětlete výpočet charakteristické pevnosti cihelného zdiva v Tabulce 10. Hodnoty uvedené v tabulce pro fk a součinitel K se neshodují s hodnotami uvedenými v textu pod Tabulkou 10. 6) U návrhové pevnosti v tlaku pro cihelné zdivo fd není uveden výpočet, pouze hodnota v textu kapitoly. Prosím doplňte. Dále byly položeny dotazy členů komise: doc. Ing. Petr Cikrle, Ph.D. - Jaké je dle Vašeho názoru hodnocení stropu pro možné budoucí využití? doc. Ing. Michal Stehlík, Ph.D. - Jaké důvody vedly k hodnocení, že je krov nevyhovující? Ing. Věra Heřmánková, Ph.D. - Jaká je závislost mezi hustotou a vlhkostí u dřeva? Student na položené dotazy odpovídal váhavě a s nápovědami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO