Příprava a realizace stavebně technického průzkumu konstrukce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá přípravou a provedením stavebně technického průzkumu stávající železobetonové konstrukce v obci Rousínov. V teoretické části se zaměřuje na zkoumané vlastnosti železobetonu a možnosti jeho diagnostiky pomocí vybraných metod. Praktická část práce se věnuje samotnému průzkumu konstrukce a jeho zhodnocení. Cílem průzkumu bylo ověření vyztužení a stanovení pevnosti betonu v tlaku. Na závěr jsou zhodnoceny výsledky měření.
This bachelors thesis covers preparation and implementation of a construction and technical survey of reinforced concrete structure in Rousínov. The theoretical part is describing examined properties of reinforced concrete and methods of diagnostics used in this field of study. The practical part focuses on the construction and technical survey. The main focus of the survey is the quality of concrete and the assessment of reinforcement in representative parts of the structure. The last part concludes results of the survey.
Description
Citation
ŠEBELA, V. Příprava a realizace stavebně technického průzkumu konstrukce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Petr Cikrle, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Pavel Schmid, Ph.D. - místopředseda, Ing. Tereza Komárková, Ph.D. - tajemník, doc. Ing. Ondřej Anton, Ph.D. - člen, doc. Ing. Michal Stehlík, Ph.D. - člen, Ing. Věra Heřmánková, Ph.D. - člen, Ing. Jaromír Láník, Ph.D. - člen, Ing. Tereza Komárková, Ph.D. - člen, Ing. Jan Kryštof - člen, Ing. Jiří Strnad, Ph.D. - člen, Ing. Igor Suza - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student Václav Šebela během své prezentace představil objekt, který byl předmětem stavebnětechnického průzkumu, multifunkční objekt v Rousínově. Nejprve podrobně představil vybrané diagnostické metody, které byly použity v rámci praktické části BP. Také byla podrobně popsána historie železobetonových konstrukcí. Ve druhé části své prezentace student popsal jednotlivé destruktivní i nedestruktivní metody použité pro hodnocení vybraných částí stavebních konstrukcí. Dosažené výsledky byly tabelárně i graficky popsány. V závěru své prezentace student provedl celkové zhodnocení a provedl doporučení. Následovaly dotazy oponentky Ing. Věry Heřmánkové, Ph.D.: 1) Na straně 27 popisujete postup odběru jádrových vývrtů. Doplňte prosím popis tím, jaká jsou pravidla pro volbu průměru jádrového vývrtu a v jakých místech konstrukce je nejlépe odebírat jádrový vývrt? 2) Na straně 29 popisujete laboratorní zkoušku pevnosti v tlaku na hydraulickém lisu. Co je výsledek zkoušky a jak následně spočítáte pevnost v tlaku? A dále, jak přepočítáte stanovenou pevnost v tlaku na pevnost s požadovaným štíhlostním poměrem? Dále byly položeny otázky členů komise: doc. Ing. Petr Cikrle, Ph.D. - Dle které normy jste provedl dané vyhodnocení? - Podrobněji popište vyhodnocení na základě ultrazvukového měření. doc. Ing. Pavel Schmid, Ph.D. - Vysvětlete termín "trojce monolitických rámů". - Jedná se u popisovaného objektu o montovaný skelet nebo monolitický skelet? - Popisujete, že objekt vznikl v tzv. "akci Z", můžete tento termín vysvětlit? Ing. Věra Heřmánková, Ph.D. - Které místo podle Vás bylo nejvhodnější pro odběr jádrových vývrtů u průvlaku? Ing. Jiří Strnad, Ph.D. - Jaký přesný metodický postup byl zvolen pro vyhodnocení pevnostních tříd jednotlivých konstrukčních prvků hodnocené konstrukce? Student na všechny položené dotazy bez váhání odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO