Návrh systému vytápění startovacích bytů

Abstract
Bakalářská práce je dělena na dvě části, v teoretické části se zabývám armaturami používanými v otopných soustavách. Obsahem výpočtové části je zpracování návrhu ústředního vytápění bytového domu a příprava teplé vody. Výpočtová část obsahuje také projektovou dokumentaci a přílohy. Projektová dokumentace je zpracována na úrovni prováděcí dokumentace.
This bachelor’s thesis consists of two parts. In the theoretical framework, I go over fittings typically used in heating systems. The computing part contains a project design of an apartment building’s central heating system and water heating system. The computing part also includes project documentation and attachments. Project documentation takes form of an implementation documentation
Description
Citation
BOBROVSKÝ, T. Návrh systému vytápění startovacích bytů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Olga Šmídová - tajemník, Ing. Dominik Cakl - tajemník, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen, Ing. Jan Topič, Ph.D. - člen, Ing. Marian Formánek, Ph.D. - člen, Ing. Ervín Dohnálek - člen, Ing. Helena Wierzbická, Ph.D. - člen, Ing. Jakub Vrána, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal Návrh systému vytápění startovacích bytů. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. Otázky oponenta 1. V místnosti 002 je otopné těleso RADIK VK s velkým výkonem (2118 W) a nastavením ventilu 13,2. Ventilové vložky dle výrobce mají možnost nastavená 1-8. Prosím tedy o objasnění návrhu 2. Jaký vliv na přípravu teplé vody bude mít skutečnost, že teplosměrná plocha navržených ohřívačů je 7,5 m2, zatímco potřebná teplosměnná plocha podle návrhu je 2024 m2? 3. U zdrojů tepla chybí řešení úkapu pojistných ventilů. 4. Prosím o bližší specifikaci komína 5. V technické místnosti chybí podlahová vpusť 6. V technické místnosti jsou stanoveny ztráty větráním 310W a průtok větracího vzduchu 27m3/h. Jakým způsobem 7. V technické zprávě chybí informace o členění větví. Popište vazbu vašeho návrhu na systém řízení soustavy. 8. Jak je možné, že všechny ventily v otopných tělesech v dimenzování (např. větev V1c) mají stejnou hodnotu? Otázky nad prací 1. Proč jste se rozhodl změnit armatury - z důvodu změny dispozičního tlaku 2. Dokážete si představit rozdíl ceny mezi třemi vyvažovacími ventily regulačními armaturami na všech otopných tělesech 3. Umístění průvlaků vzhledem k prostorové tuhosti Student velmi dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise a snažil se zdůvodnit navržená a použitá řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO