Vytápění víceúčelové budovy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem teplovodního systému pro vytápění a přípravu teplé vody ve víceúčelové budově. Budova je navržena pro komerční, gastronomické, společenské a ubytovací účely. Teoretická část popisuje historii, typy, využití a návrh podlahového vytápění. Výpočtová část řeší výpočet tepelných ztrát budovy, návrhy vytápění, systému přípravy teplé vody, zdroje tepla, všech potřebných doplňkových zařízení a výpočet roční spotřeby tepla a paliva pro vytápění a ohřev teplé vody objektu. Systém vytápění se skládá z podlahového vytápění a teplovodních ohřívačů vzduchotechnických jednotek. Pro přípravu teplé vody je navržen nepřímo ohřívaný stacionární zásobník teplé vody. Zdrojem tepla je kaskáda dvou závěsných plynových kondenzačních kotlů.
The bachelors thesis deals with the design of a hot water system for heating and hot water preparation in a multipurpose building. The building is designed for commercial, gastronomic, social, and accommodation purposes. The theoretical part describes the history, types, uses, and design of floor heating. The calculation part deals with the calculation of heat loss of the building, the design of the heating system, the hot water preparation system, the heat source, all necessary supplementary devices, and the calculation of yearly heat and fuel consumption for heating and hot water preparation of the building. The heating system is composed of floor heating and hot water heaters in ventilation units. The indirect fired hot water storage tank is used for hot water preparation. The source of heat is a cascade of two hanging gas condensing boilers.
Description
Citation
BROS, M. Vytápění víceúčelové budovy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Olga Šmídová - tajemník, Ing. Dominik Cakl - tajemník, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen, Ing. Jan Topič, Ph.D. - člen, Ing. Marian Formánek, Ph.D. - člen, Ing. Ervín Dohnálek - člen, Ing. Helena Wierzbická, Ph.D. - člen, Ing. Jakub Vrána, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal Vytápění víceúčelové budovy. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. Otázky oponenta 1. Ve vybraných místnostech jsou ve výkresech zakreslena přímotopná elektrická trubková tělesa, o nich už však není zmínka v technické zprávě. Odůvodněte prosím jejich použití a doplňte, jak se rozšíří požadavky na ostatní profese. 2. Objekt je celoplošně vytápěn podlahových vytápěním. Uveďte prosím nevýhody tohoto vytápění. Otázky nad prací 1. Čím se natlakuje systém, nutnost propláchnutí smyček, aby nezůstával žádný vzduch 2. Výkon na vytápění, příkon, zátopový výkon? 3. Návrh výkonu podlahového vytápění s ohledem na dispozici rozmístění nábytku v místnosti a zátop 4. Záruka na povrchové krytiny s ohledem na podlahové vytápění 5. Rozdělení ohřevu teplé vody s ohledem na využívání objektu 6. Typy kondenzátorů Student výborně reagoval a zaujal stanoviska ke všem připomínkám k předložené bakalářské práci od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO