Zaměření modlitebny Církve bratrské v Husinci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato práce se zabývá geodetickým zaměřením modlitebny Církve bratrské v Husinci, jehož předmětem je exteriér a ústřední místnost modlitebny. Na začátku je představena budova modlitebny. Následuje popis příprav na zaměření a popis metod a postupů měření a jeho zpracování. Dále se práce zabývá vyhotovením dokumentace, kterou představuje půdorys, pohledy a drátový model. V souvislosti s využitím topologických kódů v seznamu souřadnic je porovnáno zaměření objektu a tvorba drátového modelu bez a s jejich využitím. Poslední kapitola se zabývá vizualizací zaměřené modlitebny. Popisuje tvorbu a aplikaci materiálů, nastavení osvětlení prostředí a rendering obrázků vizualizované budovy.
The thesis deals with the surveying of the Chapel of the Evangelical Brethren Church in the town of Husinec, where the exterior end the main room were surveyed. First, the building is presented. Then, preparation work, surveying methods and their processing are described. Next, the process of producing documentation is introduced. The documentation consists of a floor plan, elevations and a wireframe. The following part compares the surveying and the production of the wireframe with and without topological codes in a point list. The last chapter deals with the visualisation of the surveyed chapel. It describes generation of materials and their application, illumination settings and rendering of images of the visualised chapel.
Description
Citation
LINZMAJEROVÁ, J. Zaměření modlitebny Církve bratrské v Husinci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Alojz Kopáčik, Ph.D. - předseda, prof. Ing. Otakar Švábenský, CSc. - místopředseda, Ing. Michal Kuruc, Ph.D. - tajemník, Ing. Miroslav Vítek, Ph.D. - člen, Ing. Josef Kamera - člen, Ing. Michal Kuruc, Ph.D. - člen, doc. Ing. Jakub Kostelecký, Ph.D. - člen, doc. Ing. Pavel Černota, Ph.D. - člen, doc. Ing. Radovan Machotka, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Diplomantka přednesla prezentaci své závěrečné práce, ve které komisi přiblížila problematiku řešenou ve své práci. Popsala postup měřických prací, přičemž podrobně pojednala o použité metodě topologického kódování. Rovněž přiblížila postup jakým přistoupila k vizualizaci daného objektu. Tajemník komise poté přečetl hodnocení vedoucího práce s hodnocením A/1 a posudek oponenta s hodnocením A/1. Studentka odpověděla na dotazy uvedené v oponentském posudku a upřímně reagovala na ostatní připomínky. Komise poté zahájila rozpravu nad řešenou problematikou, studentka reagovala na postupně kladené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO