Bytový dům s polyfunkcí

Abstract
Bakalářská práce s tématem Bytový dům ve Dvoře Králové nad Labem zpracovává projektovou dokumentaci na úrovni pro provádění stavby. Objekt se nachází v odlehlé časti města v katastrálním území Dvoře Králové nad Labem. Pozemek je k severní části pozemku mírně svažitý. Hlavním účelem bylo vytvořit startovací, ale pohodlné bydleni pro páry a rodiny. Jedná se o novostavbu čtyřpodlažního bytového domu, částečně podsklepeného. V bytovém domě se nachází zdravotnické zařízení přístupné samostatným vchodem z jižní strany bytového domu, dále celkem 10 bytových jednotek, sklepní kóje, garážová stání pro šest osobních automobilů a technické zázemí bytového domu. Vzhledem k aktuálnímu požadavku dotázaných v rámci předběžného průzkumu jsou navrženy byty o velikosti 2×2+KK v podlaží 1.NP, byty o velikosti 2×2+KK a 2×3+KK v podlaží 2.NP a byty o velikosti 2×2+1 a 2×1+KK v podlaží 3.NP. Jedná se o členitý dům s hlavním vchodem do části pro bydlení ze severní strany. Objekt je založen na základových pasech z prostého betonu. Svislé nosné i nenosné konstrukce jsou tvořeny z keramických tvárnic. Cely objekt je zateplen kontaktním zateplovacím systémem. Vodorovné konstrukce jsou železobetonové monolitické. Zastřešeni objektu je řešeno jednoplášťovou plochou střechou.
The bachelor's thesis with the topic of an apartment building in Dvůr Králové nad Labem prepares project documentation at the level for the construction. The building is located uptown of Dvůr Králové nad Labem. The part of the land is slighly sloped. The main purpose was to create initial, but comfortable living for couples and families. It is a newly built for-storey apartment building, which is partially basement. The apartment building has a total of 10 residential units, healthcare establishment, which has its own separate entrance of the south side apartment building, cellars, garage parking for six cars and technical structure of an apartment building. Given the current requirement of the respondent, apartments are designed on the firts floor 1.NP 2×2+KK, on the second floor 2.NP 2×2+KK and 2×3+KK and on the third floor 3.NP we find apartments 2×2+1 and 2×1+KK. It is a rugged house with the main entrance for the part of living from the north side. The building is based on foundation strips made of plain concrete. Vertical load-bearing and non-load-bearing structures are made of ceramic blocks. The whole building is insulated with a contact thermal insulation system. Horizontal structures are reinforced concrete monolithic. The roofing of the building is solved by a single-skin flat roof.
Description
Citation
MRÁČKOVÁ, K. Bytový dům s polyfunkcí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Ján Rybárik, Ph.D - předseda, doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc. - místopředseda, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Daniel Skřek - tajemník, Ing. Karel Čupr, CSc. - člen, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Miroslav Maňas - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Studentka představila svou bakalářskou práci pomocí powerpointové prezentace. Představila umístění a situaci místa stavby, dispoziční řešení objektu, konstrukční řešení a materiálové řešení. Dále studentka odpovídala na dotazy zkušební komise a otázky oponenta: - Složka č. 2 – Situační výkresy - Rozsah a obsah projektové dokumentace dle vyhlášky č. 499/2006 Sb. - Půdorys ploché střechy – č. v. D.1.1.05 - V legendě chybí popis značek DS a ZS - Řez A-A´, B-B´, C-C´ - č. v. D.1.1.06 - 08 - Proč jste navrhla světlou výšku 2,630 m? - Řez A-A´, B-B´, C-C´ - č. v. D.1.1.06 - 08 - Jaké jsou správné šrafy pro železobeton a prostý beton? PB chybí v legendě hmot. - Řez A-A´, B-B´, C-C´ - č. v. D.1.1.06 - 08 - Jakým způsobem je provedena vrchní hydroizolační vrstva v ploché střeše (ST1). - Řez A-A´, B-B´, C-C´ - č. v. D.1.1.06 - 08 - Vysvětlete, co znamená částečně podsklepená stavba. - Při kolaudaci bude problém se schválením všech bytových jednotek. Splňují vám všechny byty proslunění? Osvětlení? - Jak budete nakládat s dešťovou vodou? Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO