Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem téhle bakalářské práce je vypracování projektové dokumentace pro bytový dům. Pozemek je rovinatý a nachází se v Novém Boru. Objekt má čtyři nadzemní podlaží a jedno podzemní podlaží. Střecha je řešena jako zelená se sklonem 2,62 %. Stavba je řešena jako zděná z pórobetonových tvárnic YTONG s monolitickými stropy. Všechny tepelně izolační produkty jsou od společnosti Isover. Výkresová dokumentace byla prováděna v počítačovém programu Allplan. Součástí dokumentace je požární, akustické, osvětlovací a tepelně technické řešení.
The subject of this bachelor thesis is to elaborate project documentation for a residential building. It is located in Nový Bor. Construction site has a relatively flat profile. It has four above ground floors and one underground floor. Roof is flat green roof with a slope of 2,62 %. The whole construction is from reinforced concreate and mansonry with main use on construction materials from the company YTONG. The insulation materials are all from the company ISOVER. The drawing documentation necessary for the realization of this residential building was elaborated in Allplan computer program. Part of the work is fire, acoustic and thermal-technical solution.
Description
Citation
MURÍNOVÁ, B. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Darja Kubečková, Ph.D. - předseda, Ing. Petr Beneš, CSc. - místopředseda, Ing. Michal Navrátil - tajemník, Ing. Slávka Pobucká - tajemník, Ing. Roman Brzoň, Ph.D. - člen, Ing. Eva Šuhajdová - člen, Ing. František Vlach, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Studentka si připravila prezentaci projektu bytového domu. Prezentace obsahovala popis zájmového území, situaci objektu, popis objektu, dispoziční řešení podlaží, konstrukční systém s popisem materiálů, architektonické řešení a vizualizace exteriéru. Studentka si připravila odpovědi v reakci na otázky oponenta. Byly položeny další doplňující otázky: Proč XPS do soklu? St: ochrana hydroizolace, odolnost vlhkosti. Akumulační nádrž skrze výměnu jsou navrženy malé dveře. Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO