Bu Bu

Abstract
Věnujeme se době našeho odpočinku, na který se spousty z nás těší celý den. Avšak jsou mezi námi i tací, kteří noc, snění a spánek nepovažují za dobu odpočinku. Poruchy spánku jsou nepříjemnou součástí dní spousty z nás a stává se čím dál tím více probíraným tématem/problémem. Spánková paralýza nám nedává zjevné odpovědi na realitu a sen – Práce se zabývá monstry, která se stanou z našich pokojových květin během noci. A právě tyto monstra jsou základem pro hrozivé zážitky ze spánku. Jak jinak se vyrovnat se strachem, než se s ním seznámit a porozumět mu. Vytváříme tedy „encyklopedii“ nočních monster/květin, jejímž základem jsou ilustrace různých lidí z různých skupin, kdy pracují s dodanými materiály a vytváří prototypy děsivého tvora.
We dedicate ourselves to the time of our rest, which many of us look forward to all day long. However, there are those among us who do not consider night, dreaming and sleep to be a time of rest. Sleep disorders are an unpleasant part of many of us and are becoming an increasingly discussed topic / problem. Sleep paralysis does not give us obvious answers to reality and dream - The work deals with monsters that become our houseplants during the night. And it is these monsters that are the basis for the ominous sleep experience. How else to deal with fear than to get to know him and understand him. So we create an "encyclopedia" of night monsters / flowers, based on which are illustrations of different people from different groups, working with the supplied materials and creating prototypes of a scary creature.
Description
Citation
ŠVANTNEROVÁ, I. Bu Bu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Intermediální a digitální tvorba
Comittee
Mgr. Martin Mazanec, Ph.D. (předseda) doc. MgA. Jan Šrámek, Ph.D. (člen) MgA. Jonáš Strouhal (člen) MgA. Valentýna Janů (člen) Mgr. et MgA. Barbora Lungová (člen) MgA. Ondřej Tobola (člen) MgA. Jan Mikoška (člen) MgA. Ivars Gravlejs, Ph.D. (člen) Mgr. Tomáš Javůrek, DiS. (člen) Mgr. Anežka Bartlová (člen) MgA. Tamara Moyzes (člen)
Date of acceptance
Defence
Na úvod studentka přečetla svou obhajobu a prezentovala bakalářskou práci ve formě autorské knihy a s ní spojeného environmentu zútulněného svíčkami, vůní, polštáři, materiály k workshopům a audiem. Následně byly přečteny posudky vedoucího a oponentky. Diskuze se zaměřila na proběhnuvší workshopy a teoretické přípravy studentky k řešení problematiky (spánkových poruch). Byla diskutována problematika metodologie sdílení zážitků a traumat a schopností potřebných pro vedení podobných workshopů. Autorce se podařilo obhájit zvolené prostředky a pozitivní přístup k traumatické zkušenosti spánkových paralýz.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO