Bunkr

Abstract
Ve své bakalářské práci se zabývám tematikou escapismu – tzn. touze po úniku z reality (skrze počítačové hry, denní snění atd.) Důvodem k tomuto zaměření je především má osobní potřeba utéci – zejména z emoční pasti určitých lidí a z určitého druhu traumat, která během let občas vyplouvají na povrch a ovlivňují jak moji přítomnost, tak budoucnost. Jako prostředek k naplnění záměru jsem si vybrala malbu na větší formáty pláten, do které se snažím promítnou pocit nerozhodnosti, úzkosti, očekávání. Ve společenském kontextu mi zvolené téma přijde relevantní a nemohu říci, že by platilo jen pro poslední tři roky. V širší současnosti ale mezi lidmi vnímám potřebu úniku mnohem intenzivněji.
In my bachelor's thesis I deal with the issue of escapism - i.e.the desire to escape from reality (through computer games, daydreaming, an escape into the world of fantasy etc.). The reason I chose this theme lies in my personal desire to escape - from certain people's emotional prison, from certain types of traumas, which, within the space of years, sometimes emerge on the surface and influence my present life as well as my future. My medium of choice was large scale painting on canvas. Into these paintings, I have tried to project my feelings of indecision, anxiety and expectation. I believe the theme to be relevant int the whole socio-cultural context, and not just in the last three years, though I do feel the need to escape from reality to be more sought after by people in the context of the wider present.
Description
Citation
TICHÁČKOVÁ, H. Bunkr [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výtvarná tvorba
Comittee
MgA. Patricie Fexová, Ph.D. (předseda) MgA. Veronika Vlková (člen) doc. MgA. Vasil Artamonov (člen) doc. MgA. Luděk Rathouský (člen) prof. MgA. Petr Kvíčala (člen) MgA. Marie Štindlová (člen) MgA. Ondřej Homola (člen) Mgr. Jana Písaříková, Ph.D. (člen) Mgr. Pavel Kubesa (člen) MgA. Alice Nikitinová (člen)
Date of acceptance
Defence
Studentka na úvod obhajoby představuje svou práci – instalaci maleb spojenou s modifikací galerijního prostoru. Následují posudky vedoucí a oponenta (se shodným návrhem klasifikace A). Na otázku, zda by studentka podobný typ prostorové instalace chtěla rozvíjet i nadále, studentka reaguje kladně. Při dalších odpovědích ukazuje, které obrazy považuje za zdařilejší. V následující rozpravě je i nadále věnována pozornost instalaci, výrazným tématem je také volba jednotlivých námětů (zde se ptá L. Rathouský a A. Nikitinová) a motivů, kombinování většího množství narativních linek, vršení referencí.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO