Komparace zdaňování příjmů fyzických osob v České republice a v Rakousku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce porovnává zdanění příjmu fyzických osob v České republice a v Rakousku. V prvé řadě budou všeobecně popsány daňové systémy obou zemí, poté bude v další části charakterizována daň z příjmu fyzických osob. Oba systémy budou porovnány pomocí modelového příkladu, který konkrétně znázorní teoretickou část.
The bachelor thesis compares the taxation of personal income in Czech republic and in Austria. Firstly, the tax systems of both countries will be described in general terms and then in the next section the personal income tax will be characterized. Secondly both systems will be compared using a model example, which specifically illustrates the theoretical part.
Description
Citation
VAŘÍLKOVÁ, S. Komparace zdaňování příjmů fyzických osob v České republice a v Rakousku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (předseda) Ing. Libor Benátský (místopředseda) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-20
Defence
otázky vedoucího - odpovězeno otázky oponenta - odpovězeno Ing. Pěta - Jak lze chápat slevu na dani na poplatníka uvedenou na str. 47? - odpovězeno doc. Brychta - Z jakého důvodu jste do práce zahrnula aspekty související se smlouvou o zamezení dvojího zdanění? K čemu je to dobré z hlediska cíle bakalářské práce? - částečně odpovězeno doc. Brychta - Vznesl připomínky k formální stránce práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO