Návrh elektroniky a řízení pro tester zařízení s dotykovým panelem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá komplexním návrhem řídicí elektroniky pro zařízení pro dotykové panely a následnou implementací základního komunikačního rozhraní mezi řídicím mikrokontrolerem a obslužným PC. Je zde podrobně popsán postup výběru vhodných senzorů pro osazení na testovací zařízení a také vhodných součástek řídicích a silových obvodů. Řešeno je zapojení a vzájemné spojení všech potřebných součástek, včetně dočasného nahrazení vybraného mikrokontroleru vývojovou deskou Nucleo. Jako nástroj pro komunikaci s obslužným PC je použit UART protokol, na straně obslužného PC je použit Python. Je zde také nastíněno rozšíření obsahu této práce při rozšíření systému o druhé zařízení.
This thesis deals with a complex design of control electronics for device dedicated to testing touch panels and subsequent implementation of basic communication interface between microcontroller and service PC. There is a detailed analysis of selection procedure of suitable sensors for testing device and of suitable components for control and power circuits as well. The connection and interconnection of all necessary components is solved, including the temporary replacement of the main microcontroller with the Nucleo development board. The UART protocol is used as a tool for communication with the operating PC and Python is used on the operating PC side. It also outlines the extension of the content of this thesis when extending the system with a second device.
Description
Citation
HRŮZEK, J. Návrh elektroniky a řízení pro tester zařízení s dotykovým panelem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
RNDr. Vladimír Opluštil (předseda) doc. Ing. Robert Grepl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Krejsa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Kriššák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Bohumil Král, CSc. (člen) mjr. Ing. Václav Křivánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-17
Defence
Student ve vymezeném čase prezentoval svou diplomovou práci. Poté byly předneseny posudky a student odpověděl na otázky oponenta. Následně proběhla diskuze se členy komise vztahující se k diplomové práci, při které byly položeny následující dotazy: Na jaké straně systému se počítá plánování trajektorie. Vysvětlete formát zpráv mezi PC a řídicí jednotkou. Jak řešíte současný pohyb na obou osách? Lze programově měnit úroveň proudu pro krokové motory? Vysvětlete postup návrhu DPS? Podle názoru komise byla úroveň odpovědí vyhovující.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO