Vibrační mikro sběrač pro želečniční trať

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práca sa zaoberá návrhom vibračného mikro zberaču pre železničnú trať. Železničné trate sa neustále inovujú a pre vytvorenie vysokej miery zabezpečenia a prediktívnej údržby si vyžadujú veľké množstvo snímačov. Takéto snímače je potrebné napájať určitým zdrojom energie. Konvenčný zdroj energie by mohol byť nahradený práve vibračným mikro zberačom. V práci je diskutovaná nielen analýza vhodných parametrov, ale aj samotná realizácia mikro zberaču. V závere práce je predstavený funkčný koncept a taktiež sú zreteľne ukázané dosiahnuté výsledky.
This diploma thesis is about the design of a vibrating energy harvester for a railway track. The railways are constantly being innovated and require a large number of sensors to achieve a high level of security and predictive maintenance. Such sensors need to be powered by a certain power source. A conventional energy source could be replaced by a vibrating energy harvester. The work discusses not only the analysis of suitable parameters, but also the realization of the energy harvester. At the end of the work, a functional concept is presented and the proven results are also taken into account.
Description
Citation
BEŇO, M. Vibrační mikro sběrač pro želečniční trať [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
bez specializace
Comittee
RNDr. Vladimír Opluštil (předseda) doc. Ing. Robert Grepl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Krejsa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Bohumil Král, CSc. (člen) mjr. Ing. Václav Křivánek, Ph.D. (člen) Ing. Josef Vejlupek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-20
Defence
Student ve vymezeném čase prezentoval svou diplomovou práci. Poté byly předneseny posudky a student odpověděl na otázky oponenta. Následně proběhla diskuze se členy komise vztahující se k diplomové práci, při které byly položeny následující dotazy: Proč při měření, které prezentujete došlo k nedodržení požadovaného budícího napětí. Znáte přistroj – vibrační kmitoměr? Zvažoval jste nasazení vašeho přístroje ve větší soustavě, kde každý kus je naladěný na různou budící frekvenci. Jaké byly parametry cívky generátoru? Podle názoru komise byla úroveň odpovědí vyhovující.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO