Speciální případy tržního oceňování nemovitostí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Předmětem této diplomové práce jsou nemovité věci, které se v současné době pokládají za nestandardní typy v režimu tržního oceňování. Pro tyto nalezené typy nemovitostí je stanoven nejvhodnější způsob ocenění tak, aby byla zajištěna jejich maximální tržnost. Proto jsou v práci uvedeny oceňovací přístupy, metody a techniky používané nejen v českém, ale i v anglosaském prostředí. Jedním ze speciálních případů tržního oceňování jsou nemovitosti, ke kterým se váže nehmotné aktivum. V experimentální části práce je proto zkoumán vliv goodwillu na cenu nemovitostí pro dvě vybrané lokality, a to město Hlubokou nad Vltavou a náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze. Zkoumaný efekt je testován na základě metod matematické statistiky a jeho míra je následně kvantifikována.
The subject of this diploma thesis are properties that are currently considered non-standard in the regime for property valuation. It is determined the most suitable valuation method for these property types to ensure their maximum market value. Therefore, this work contains approaches, methods and techniques used not only in the Czech, but also in the Anglo-Saxon environment. One of the special cases of property valuation are properties bound to intangible asset. The experimental part of this work therefore studies the influence of goodwill on the property value for two selected locations, the town Hluboká nad Vltavou and Jiří z Poděbrad Square in Prague. The studied effect is tested via mathematical statistics and its rate is then quantified.
Description
Citation
VLACHOVÁ, P. Speciální případy tržního oceňování nemovitostí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. et Ing. Martin Cupal, Ph.D. et Ph.D. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-20
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Speciální případy tržního oceňování nemovitostí. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupovala velmi zodpovědně. Na otázky komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky odpověděla správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka svou závěrečnou práci obhájila. prof. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. položila otázku: Je možné zobecnit a vyjádřit hodnota goodwillu? Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. položila otázku: Proč se hodnota goodwillu více promítla do pronájmu než do ceny stavby při prodeji?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO