Bezdrátový komunikační modul pro výukový kit Minerva

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V práci sa zaoberáme návrhom rozširujúceho modulu, ktorý poskytne platforme Minerva možnosť bezdrôtovej komunikácie. Výsledkom našej práce je adaptér, ktorý sa pripevní na platformu Minerva a následne sa do neho za pomoci konektora M.2 vloží náš rozširujúci modul. Modul podporuje štandardy Wi-Fi 4.2, BLE 5 a LoRa. Pre vybraný modul sme vytvorili komunikačné rozhranie určené na jednoduchú prácu s daným modulom. V práci ďalej uvádzame vypracované príklady a demo aplikáciu využívajúcu tento modul. Všetky komponenty sú otestované a fungujú podľa našich očakávaní.
In this thesis, we are concerned with the design of an extension module that will provide wireless communication capability to the Minerva platform. The result of our work is an adapter that is attached to the Minerva platform and then our expansion module is inserted into it using an M.2 connector. The module supports Wi-Fi 4.2, BLE 5 and LoRa standards. For the selected module, we have created a communication interface designed to work easily with the module. In the following, we present worked examples and a demo application using this module. All components are tested and work as we expect.
Description
Citation
FIĽO, R. Bezdrátový komunikační modul pro výukový kit Minerva [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Dana Hliněná, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Hradiš, Ph.D. (člen) Ing. Libor Polčák, Ph.D. (člen) Ing. Václav Šátek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a komise. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm E a to především s přihlédnutím k neúplnému zprovoznění systému oproti požadavkům zadání a některým prezentačním a formálním nedostatkům. Otázky u obhajoby: Na str. 16 technické zprávy, mj., uvádíte "sme v úvode potrebovali vybrať správne súčiastky", nicméně o způsobu ani výsledku (typ součástek, jejich množství a parametry) výběru součástek výslovně neinformujete - prezentujte tuto chybějící informaci komisi . Proč jste pro komunikaci mezi kitem Minerva a rozšiřujícím modulem použil rozhraní SPI a ne jiné rozhraní, např. IIC? Shrňte ne/výhody zvoleného řešení komunikace ve směru slave->master s využitím přerušení. Měl jste problém s obstaráním adekvátních součástek? Je ošetřeno vícenásobné vyvolání přerušení? Proč nebyla realizována podpora Bluetooth, příp. dalších rozhraní? Do jaké míry využíváte existujících knihoven? Komunikace je tedy programována přímo Vámi? Jakým způsobem ověřujete správnost Vaší implementace? Vycházel návrh modulu z některého již existujícího řešení? Kde byl vyráběn cílový modul?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO