Systém pro správu revizí záznamů databáze přepsaných matričních dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je rozšířit existující systém pro ukládání matričních dat (DEMoS) o možnost správy revize záznamů. V rámci úprav byly v databázi vytvořeny pomocné tabulky, pohledy a procedury, sloužící pro ukládání a správu historie provedených změn. Vytvořené řešení obsahuje také webové rozhraní, zobrazující provedené úpravy včetně času a autora změny, které zároveň podporuje obnovu záznamu do některého z předchozích stavů. Pro usnadnění případného rozšiřování databáze v budoucnu byl vytvořen skript, který automaticky generuje MySQL kód implementovaných obslužných prvků databáze pro zadané originální tabulky.
This work aims to create an extension of the existing system for managing master data (DEMoS) with the ability to manage record revisions. As part of the modifications, auxiliary tables, views and procedures were created in the database, which are used to store and manage the history of record changes. The created solution also contains a web interface showing the modifications made, including the time and the author of the change, as well as supporting the restoration of the record to one of the previous states. To facilitate the possible expansion of the database in the future, a script was created that automatically generates the MySQL code of implemented database controls for the specified original tables.
Description
Citation
GOTZMAN, M. Systém pro správu revizí záznamů databáze přepsaných matričních dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Lukáš Kekely, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího a přednesené prezentace rozhodla práci hodnotit stupněm B - velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO