Systém pro modelování na základně dat z archiválií

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout a implementovat skripty v jazyce PHP pro převod výstupních archivovaných dat z jazyka Prolog do databáze webové aplikace MySQL. Aplikační skript by měl sloužit pro převod a zápis achivovaných dat zpracovaných jazykem Prolog do dalších relačních databází sloužících k archivování dat a k jejich další prezentaci.
The aim of this work is to design and implement scripts in PHP for converting output archived data from Prolog to the MySQL web application database.The application script should be used to transfer the writing of archived data processed by the Prolog language to others relational databases used for data archiving and their further presentation.
Description
Citation
HAŠKOVEC, M. Systém pro modelování na základně dat z archiválií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (člen) Ing. Vojtěch Mrázek, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Oponent hodnotil práci stupněm 4F, díky velmi podprůměrné úrovni technické zprávy a realizačního výstupu. Komise shledala nedostatky práce natolik závažné, že se práci rozhodla hodnotit jako nevyhovující. Otázky u obhajoby: V jakém rozsahu je Váš přínos (vlastní práce)? Na s. 20 striktně uvádíte, že Vámi vytvořená a použitá knihovna prošla všemi zkušebními testy a nikdy neselže. Mohl byste blíže specifikovat? Pokud jsem pochopil správně, pro každého potenciálního uživatele se vytváří vždy nové tabulky (viz kapitola 4.6). Jaký je účel takového řešení? Kapitola 4.9 je nazvána generování SQL dotazů. Ve skutečnosti jsou však dotazy zadávány ručně. Lze to chápat tak, že tímto naplňujete část bodu 3 zadání (vytvoření rodokmenů)? Je vaše knihovna citlivá na velikost písmen? Co znamenají čísla v názvech vašich skriptů?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO