Detekce anomálií za běhu virtuální elektrárny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá implementací multiagentního systému pro detekci a predikci anomálií za běhu virtuální elektrárny. Implementována je rovněž simulace, která vkládá tento multiagentní systém do prostředí, které reflektuje postupné přidávání dat v reálném světě. Rovněž se zabývá principy komunikace mezi agenty v multiagentním prostředí dle standardů FIPA. V rámci práce byl ve frameworku JADE v jazyce Java vytvořen onen multiagentní systém a v jazyce Python skript, který implementuje onu simulaci.
This bachelor thesis deals with the implementation of a multi-agent system for the detection and prediction of anomalies during the operation of a virtual power plant. The thesis also deals with the implementation of a simulation that puts this multi-agent system into an environment that reflects the gradual addition of data in the real world. It also deals with the principles of communication between agents in a multi-agent environment according to FIPA standards. As part of the work, I created the multi-agent system in the JADE framework in the Java programming language and a script in the Python programming language that implements the simulation.
Description
Citation
VYMAZAL, J. Detekce anomálií za běhu virtuální elektrárny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (člen) Ing. Vojtěch Mrázek, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Aktuální stav řešení dokáže predikovat v předstihu několik sekund, což je nedostatečné pro praktické využití. Zvažoval jste úpravy pro zlepšení tohoto kritéria? Proč nevyužijí agenti  zkušenosti získané z předchozích běhů a začínají vždy po seběhnutí kogenerační jednotky od začátku? Ve kterém agentovi máte implementovaný stavový automat, který jste prezentoval?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO