Testování podpory rte_flow na síťových kartách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Podpora klasifikačního rozhraní rte_flow se značně liší napříč různými síťovými kartami. Tato bakalářská práce se zabývá procesem testování této podpory. Hlavním cílem je vyvinout nástroje, které umožní provádět testování systematicky a automatizovaně. K tomuto účelu jsou využity dva přístupy. Ten první je založen na postupném nahrávání rte_flow pravidel do síťové karty a následném sbírání podporovaných vlastností z úspěšných pokusů. Ty jsou na konci využity k vytvoření závěrečného shrnutí. Druhý přístup naopak ověřuje, že jednotlivá pravidla opravdu mají očekávané efekty na pakety zpracovávané kartou. Každý z těchto přístupů byl následně transformován do podoby spustitelného nástroje. Oba byly aplikovány a otestovány na několika síťových kartách od společností Intel a NVIDIA. Zároveň byly výstupy obou z nich použity na vzájemné porovnání podpory rte_flow rozhraní na těchto síťových kartách.
The support of the classifier interface rte_flow significantly differs across various network cards. This bachelor's thesis deals with the process of evaluation of this support. The main goal is to provide tools that can perform evaluation systematically and automatically. Two approaches are used for this purpose. The first one is based on the progressive loading of rte_flow rules into the network card and the collection of supported capabilities from the successful attempts. The results are used for the final summary generation. The second approach verifies that particular rules indeed have expected effects on the packets processed by card. Each of these approaches was then transformed into an executable tool. Both were applied and validated on several network cards by the Intel and NVIDIA manufacturers. Simultaneously, their produced outputs were utilized for the mutual comparison of rte_flow interface support between these network cards.
Description
Citation
ŠURÁŇ, J. Testování podpory rte_flow na síťových kartách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Bylo by možné automatizované testy rozšířit o detekci, zda je daná funkcionalita prováděna v hardwaru karty nebo v softwarovém ovladači? Řešil jste nějakým způsobem na jaké rychlosti pravidla fungují?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO