Webový simulátor procesoru architektury MIPS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zaobírá simulací zřetězeného procesoru architektury MIPS za účelem demonstrace činnosti procesoru na úrovni zřetězené linky pro účely výuky. Cílem práce je tedy implementovat webovou aplikaci, která bude umožňovat uživateli vložit kód symbolických instrukcí a vhodným způsobem demonstrovat činnost simulačního jádra.
The work deals with the simulation of a pipelined processor of the MIPS architecture in order to demonstrate the activity of the processor at the level of a pipeline for teaching purposes. The aim of this work is to implement a web application that will allow the user to enter the code of symbolic instructions and demonstrate the operation of the simulation core in a suitable way.
Description
Citation
HŮLEK, M. Webový simulátor procesoru architektury MIPS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Lukáš Kekely, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných (např. detaily spuštění a průběhu simulace, vkládání uživatelského kódu do simulátoru a vizualizace jeho provádění na úrovni instrukcí). Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C - dobře. Otázky u obhajoby: Jaké konkrétní důvody Vás vedly k volbě simulace architektury MIPS (v její dnes již spíše historické variantě)? Odkud jste čerpal algoritmy popsané v sekci 4.1.1? Asi ne z [3], jak píšete na str. 27... Použil jste nějaký existující simulační algoritmus nebo jste jej navrhnul ad-hoc pouze pro účely Vaší práce?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO