Zpracování a ukládání IoT dat se zaměřením na LoRA senzorové sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Bakalárska práca sa zaoberá vývojom webovej aplikácie určenej na pridávanie LoRa zariadení do LoRaWAN siete. Aplikácia spĺňa požiadavky progresívnych webových aplikácií, vďaka ktorým je prenosná medzi rôznymi systémami, pričom sa môže správať ako natívna aplikácia. Zariadenia sú pridané na platformu The Thing Stack cloud, ktorá slúži ako LoRaWAN sieťový server. Aplikácia je vyvinutá v jazyku TypeScript v prostredí Angular. Významom práce je zvýšiť efektivitu a rýchlosť registrovania zariadení do siete a znížiť obtiažnosť procesu. Práca bola vykonaná v spolupráci s firmou Logimic.
This Bachelor's thesis deals with developing a web application designed to add LoRa devices to the LoRaWAN network. The application meets the requirements of progressive web applications, which allow the application to be portable and yet to behave like a native application. Devices are added to The Thing Stack cloud platform, which serves as the LoRaWAN network server. The application was developed in TypeScript in the Angular environment. This work aims to increase the efficiency and speed of registering devices to the network and reduce the difficulty of the process. Work was accomplished in cooperation with the company Logimic.
Description
Citation
MORAVČÍK, T. Zpracování a ukládání IoT dat se zaměřením na LoRA senzorové sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Jaké změny v současné implementaci by bylo třeba udělat, aby bylo možno pracovat i s dalšími typy senzorů? Jaký je účel statického seznamu senzorů obsaženého v aplikaci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO