Jednoduchý doporučovací systém

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Odporucacie systemy su velmi dolezite pri vyhladavani roznych poloziek napriec internetom. Existuje mnoho algoritmov pre vytvaranie odporuceni. Cielom tejto prace bolo najst vhodne datove sady a vytvorit aplikaciu, ktora ich dokaze spracovat. Nasledne porovnat datove sady spolu s vybranymi algoritmami odporucacich systemov.
Recommender systems are very important in searching for items all over the internet. There are many algorithms for creating recommendations. The main goal of this thesis was to find suitable datasets and make application, which would process them. After that, chosen algorithms for recommender systems are compared with selected datasets
Description
Citation
GORČÁK, D. Jednoduchý doporučovací systém [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Lukáš Kekely, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných (např. význam škálovatelnosti v kontextu navrženého řešení, kolaborativní filtrování a interakční matice). Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C - dobře. Otázky u obhajoby: V kap. 2.2 zmiňujete "problém škálovatelnosti" výpočtu doporučení. Je řešení prezentované ve Vaší práci škálovatelné? Pokud ano, popište, jak se škáluje, a pokud ne, tak objasněte, jak by se dalo řešení upravit pro podporu škálovatelnosti.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO