Extrakce podrobných informací z plastických otisků prstů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá automatickou analýzou plastických otisků prstů a extrakcí statistických informací z nich. Aplikace za pomocí algoritmu pro zvýraznění textury oddělí oblast s otiskem a z ní získá šířku a hustotu papilárních linií. Naměřené hodnoty jsou poté převedeny pomocí automaticky získaného ppi na mm a vhodně exportovány. Tyto informace lze následně použít pro odhadnutí věku člověka, který tento otisk zanechal. Výsledky na většině dat prokázaly větší šířku linií u mužů a zvětšující se šířku s věkem.
This thesis deals with automatic analysis of plastic fingerprints and extraction of statistic information from them.   The application uses a texture highlighting algorithm to separate the area that includes the fingerprint and extracts the width and density of papillary ridges. These values are then converted into mm and appropriately exported. This information can then be used to estimate the age of the owner of the fingerprint. The results of the analysis of most of the data have shown wider ridges in male fingerprints and a growing width of ridges with the age of the owner.
Description
Citation
KRSIČKA, T. Extrakce podrobných informací z plastických otisků prstů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Martin Čadík, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (místopředseda) Ing. David Bařina, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Milan Češka, Ph.D. (člen) Ing. Vojtěch Mrázek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Pomohlo by použití trasologického měřítka na fotografiích místo milimetrového papíru? Vedlo by to k lepším výsledkům? Existuje již nějaká podobná aplikace? Která část práce byla z pohledu informatiky nejkomplexnější?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO