Charakterizace síťového provozu počítačů a jejich skupin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cilem teto prace je implementace modulu pro detekci DDoS utoku. Modul zpracovava sitovy provoz, ktery dale zpracovava, uklada jeho profil, ze ktereho jsou nasledne vypocitany statisticke udaje slouzici pro samotnou detekci. Prace se take venuje samotne implementaci modulu pro velmi rozsireny system detekce pruniku Suricata.
The aim of this work is to implement a module for detecting DDoS attacks. The module pro- cesses network traffic, processes it, stores its profile, from which statistical data used for the detection itself are subsequently calculated. The work also deals with the implementation of the module for intrusion detection system Suricata.
Description
Citation
KUČERA, R. Charakterizace síťového provozu počítačů a jejich skupin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Je Vami vytvorený systém schopný blokovať DDoS útok? Ak áno, ako rýchlo dokáže zakročiť? Na základě jakých informací útok DDoS detekujete?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO