Výukový simulátor v prostředí WebAssembly

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku simulace časovaných stochastických Petriho sítí a spojitých blokových schémat pro výukové účely. Výsledná aplikace je tvořena ze dvou dílčích částí. První z nich je jednoduchý grafický editor, jenž poskytuje nástroje pro vytvoření požadovaného modelu ve formě Petriho sítě nebo blokového schématu a vizualizaci výsledků simulace. Grafické uživatelské rozhraní editoru bylo vytvořeno pomocí knihovny React. Druhou část aplikace tvoří simulátor implementovaný v jazyce C++, jenž slouží pro simulaci vytvořeného modelu a je integrován do celého řešení jako WebAssembly modul. Součástí aplikace je i sada 10 příkladů, které slouží jako ukázka jednoduchých modelů vhodných pro výukové účely.
This bachelor thesis focuses on the issue of simulation of timed stochastic Petri nets and continuous block diagrams for educational purposes. The resulting application consists of two sub-parts. The first is a simple graphical editor that provides tools to create the desired model in the form of a Petri net or block diagram and visualize the simulation results. The graphical user interface of the editor was created using the React library. The second part of the application consists of a simulator implemented in C++, which is used to simulate the created model and is integrated into the entire solution as a WebAssembly module. The application also includes a set of 10 examples that serve as a demonstration of simple models suitable for educational purposes.
Description
Citation
BŘEZINA, J. Výukový simulátor v prostředí WebAssembly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (člen) Ing. Vojtěch Mrázek, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Vznikala vaše práce pro použití v nějakém předmětu na FIT? Kdo byli testeři vaši aplikace? Obsahuje vaše aplikace i nějaké animace, např. u Petriho sítí?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO