Generátor žalářů pro Unreal Engine

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a implementací generátoru dungeonů pro herní engine Unreal Engine verze 4. Pro výsledek byla zvolena forma pluginu, která umožňuje generátor vložit do již existujícího projektu bez nutnosti zásahu do zdrojového kódu. Parametry modifikující proces generování jsou předávány z uživatelského rozhraní Unreal Enginu. Výsledkem procesu je množina místností a chodeb, které místnosti propojují tak, aby bylo možné každou místnost navštívit. Všechny tyto objekty jsou reprezentovány 3D modely v aktuální úrovni.
The work's purpose is to design and implement dungeon generator for a game engine Unreal Engine version 4. Plugin was selected as a form of work's result, which allows to integrate generator into an already existing project without the need to modify any source code. Parameters modifying the process of generation are passed from the user interface of Unreal Engine. Result of the process is a set of rooms and corridors connecting the rooms in a way that every room can be visited. All these objects are represented by 3D models in current level.
Description
Citation
MOŘKOVSKÝ, S. Generátor žalářů pro Unreal Engine [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Martin Čadík, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (místopředseda) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Oponent hodnotil práci stupněm 4F, protože její realizační výstup nenaplňuje minimální požadavky na bakalářskou práci, a nedodržuje citační etiku. Student nedokázal vyvrátit výtky oponenta. Komise shledala nedostatky práce natolik závažné, že se práci rozhodla hodnotit jako nevyhovující. Otázky u obhajoby: Do jaké míry je vaše práce odlišná (z algoritmického hlediska) vůči zmíněné práci, viz výše? Proč se při výchozím nastavení parametrů při změně místností na čtvercové (tedy pokud se min. a max šířka, resp. výška, rovnají) nepodaří dungeon vygenerovat? Jak je rozhodováno ze které čísti místnosti bude vycházet chodba do ostatních místností? Jaký je rozdíl mezi hlavními a vedlejšími místnostmi?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO