Prohlížení mapy v mobilní aplikaci pohybem zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Táto bakalárska práca sa zaoberá tvorbou mobilnej aplikácie , ktorá umožní jeho užívateľovi zobraziť mapu a pohybovať sa po nej , bez dotyku displeja , iba pomocou pohybu zariadenia . V teoretickej časti práce je bližšie popísaná inerciálna meracia jednotka a vizuálna odometria , ktoré je možné použiť pre zistenie pohybu zariadenia . Ďalej je popísaný Kalmanov filter, ktorý sa využíva pre spresnenie nameraných hodnôt senzoru akcelerometra . Ten je súčasťou inerciálnej meracej jednotky . V praktickej časti je popísaný návrh mobilnej aplikácie a implementácia daného návrhu . Záver práce obsahuje popis a vyhodnotenie testovania výslednej aplikácie na reálných užívateľoch .
This work deals with the creation of a mobile application that allows its user to view the map and move around it, without touching the screen, just by moving the device. The theoretical part of the thesis describes in more detail the inertial measurement unit and visual odometry , which can be used to determine the movement of the device. Next, a Kalman filter is described, which is used to refine the measured values of the accelerometer sensor. This sensor is part of an inertial measuring unit. The practical part of thesis describes the design of the mobile application and the implementation of the design. The end of thesis contains a description and evaluation of testing the final application on real users.
Description
Citation
ANDRAŠKO, D. Prohlížení mapy v mobilní aplikaci pohybem zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Čím je pro práci relevantní tabulka 2.2, že ji bylo žádoucí začlenit? (Android 2.3 vznikl v roce 2010, od roku 2021 už je považovaný za naprosto zastaralý a nepoužitelný, takže z něho už není možné se připojit do cloudu.) Jak má čtenáři posloužit obrázek 2.2? Je patrné, že osa x naprosto není rovnoběžná se spodní a horní hranou telefonu; osa y naprosto jasně není rovnoběžná se svislými hranami telefonu. Oč složitější by bylo obrázek nakreslit správně? Co se čtenář dozví z obrázku 6.1? Proč je výklad o principech MVC (obr. 7.1) v kapitole 7 o implementaci? Proč MVC, když Android/Kotlin kanonicky používá MVVM?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO