Systém pro vzdálený monitoring a správu zahradních bazénů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a následnou realizací bezdrátového systému pro automatické monitorování a ovládání zahradního bazénu. V práci je čtenář nejprve seznámen se základními měřeními kvality vody. Dále je v této práci věnována pozornost analýze bezdrátových technologií a komunikačních protokolů. Na základě získaných poznatků byl proveden návrh a následná realizace systémových modulů a webové aplikace, kterou je systém řízen. V závěru práce je popsán způsob, jakým byly testovány jednotlivé moduly a ověřena funkčnost celku.
This thesis deals with the design and subsequent implementation of a wireless system for automatic monitoring and control of a garden pool. In this work, the reader is first introduced to basic water quality measurements. Next, the analysis of wireless technologies and communication protocols is analyzed in this thesis. Based on the knowledge gained, the design and subsequent implementation of the system modules and the web application that controls the system has been carried out. The thesis concludes with a description of how the modules were tested and the functionality of the whole system was verified.
Description
Citation
ŠŤASTNÝ, M. Systém pro vzdálený monitoring a správu zahradních bazénů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Dana Hliněná, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Hradiš, Ph.D. (člen) Ing. Libor Polčák, Ph.D. (člen) Ing. Václav Šátek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. V rámci rozpravy student následně zodpověděl položené dotazy. Komise uvážila posudky práce a obhajobu studenta a rozhodla se hodnotit práci stupněm A. Důvodem je hlavně vyšší náročnost práce, rozsah HW návrhu, kvalitní úroveň technické zprávy a celková realizace zařízení s potenciálem praktického vužití. Otázky u obhajoby: Jak se měří průtok čerpadla? Je datový typ uint_8 dostatečný pro měření průtoku v l/h u běžných čerpadel? Jak složité by bylo přidat webovou kameru pro vizuální monitoring systému? Proč aplikace neobsahuje grafy s naměřenými teplotami, pH, hladinou vody, atd. v časovém horizontu, den, týden, měsíc? Jaký teplotní rozsah mají pužité komponenty? Do jaké míry je systém modulární, např. pro rozšíření o možnost analýzy kvality vody? Byl systém posuzován vzhledem k extrémním situacím? Byla aplikace testována za účasti uživatelů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO